fbpx

Jussi Adler-Olsens nya roman trycks i 200 000 ex på danska

Författaren Jussi Adler-Olsen. Foto: Bjarke Johansen

Nästa bok av deckarförfattaren Jussi Adler-Olsen kommer ut på danska sommaren 2019 i en enorm förstaupplaga. Bara Harry Potter har tryckts i fler exemplar.

Jussi Adler-Olsens kommande bok i serien Avdelning Q är på väg. Och det är inte bara läsare som jublar, även förlagen kan glädjas när en ny titel släpps av denna deckargigant. På Jussi Adler-Olsens danska förlag, Politiken, talar man om Jussi-år – de år när det släpps en ny roman av Jussi Adler-Olsen, vilket slår extremt positivt på försäljningen, skriver tidningen Berlingske.

Den nya romanen har ännu inte fått en titel på danska, men klart är att boken kommer ut i maj-juni 2019. Politiken trycker en första upplaga på 200 000 exemplar, och bortsett från Harry Potter-böckerna har inga andra böcker i Danmark kommit i så stor upplaga.

Albert Bonniers förlag har gett ut alla sju tidigare böcker i Avdelning Q-serien: Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P, Journal 64, Macroeffekten, Den gränslöse och Selfies. Den senaste boken kom ut i april 2017, och förlaget bekräftar att de ska ge ut även nästa del. Konstigt vore väl annars.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu! Hitta tidigare utgåvor här.

– Den svenska utgivningen är inte spikad än, men vi kommer förstås att ge ut boken så snart som det är möjligt utifrån det datum vi får översättningsbart manus, säger Johanna Haegerström, förläggare på Albert Bonniers förlag.

Enligt Johanna tillhör Jussi Adler-Olsens böcker det absoluta toppskiktet bland Albert Bonniers bästsäljare. Hans böcker ligger också på plats 8 över de mest lyssnade titlarna på Bookbeat 2018.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny