fbpx

På Obamas årliga boklista – Michelle, Hans Rosling och Max Tegmark

Expresidenten Barack Obama gillar att läsa. Arkivbild: Susan Walsh/AP/TT.

Factfulness och Liv 3.0 är två av böckerna på Barack Obamas lista över hans favoriter bland dem han läst under 2018. Men hans absoluta favorit var givetvis Becoming.

Barack Obama har släppt sin traditionsenliga sammanställning över årets kulturfavoriter, rapporterar Variety. I tre listor som publicerats på Instagram har Obama lyft fram de böcker, filmer och låtar från 2018 som han anser varit mest ”tankeväckande och inspirerande”, eller som han helt enkelt ”bara älskat”.

I topp ligger låtarna ”Apeshit” av Beyonce och Jay-Z och ”Bad bad news” av Leon Bridges, filmerna ”Annihilation” och ”Black panther”, och hans fru Michelle Obamas självbiografiska bok Becoming som han kommenterade med ”självklart min favorit”.

Bland de böcker som hyllas av den amerikanske expresidenten finns också Factfulness av den svenske professorn Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Obama har tidigare rekommenderat boken och kallat Hans Rosling för ”en enastående internationell expert på global hälsa”.

ANNONS

Även den svensk-amerikanske fysikern Max Tegmark finns med på samma lista med boken Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid.

Andra böcker som Obama läst under året och rekommenderar är How Democracies Die av Steven Levitsky och Daniel Ziblatt och Warlight av Michael Ondaatje (kommer på svenska i mars med titeln Lyktsken).

Text: TT/Boktugg.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.