ANNONS

Bangkok, Thailand är nästa destination för Storytels expansionsteam. Kontoret ska bli en hub för expansionen i Asien. Foto: Pixabay.

Storytel öppnar Asien-kontor i Bangkok, Thailand

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Storytel är på väg in i Asien och som ett första steg öppnas ett kontor i Bangkok, Thailand. Det är dock inte säkert att Thailand blir den första asiatiska marknad som Storytel väljer att lansera på.

– Vi ser den asiatiska regionen som väldigt intressant ur flera aspekter. Dels ligger man i många länder långt fram i den tekniska utvecklingen kring mobiltjänster med olika betalningslösningar samt konsumentbeteenden som vi vill lära oss mer om. Dels är den potentiella ljudboksmarknaden stor och i de flesta länder långt ifrån utvecklad, säger Stefan Tegenfalk, Head of expansion på Storytel, i ett pressmeddelande.

Storytel vill bli en internationell aktör. Som ett led i den fortsatta och uttalade internationella expansionen öppnas nu ett kontor i Bangkok, Thailand, med en intention att framöver fungera som ett centralt kontor för regionen, för Storytels initiala inträde i Asien. Personal från Storytels expansionsteam kommer att vara stationerad på kontoret i Bangkok under de första månaderna.

– Kina har den största ljudboksmarknaden följt av Sydkorea och Japan. Ingen av dessa är fullt utvecklade än och samtliga tre har sina egna utmaningar men också möjligheter. Vi har valt att fokusera på det senare. Varje land i Asien är sin egen marknad och kräver stark lokal förankring och förståelse. Att vara global men ändå lokal passar därför oss väl. Så vi anpassar vår tjänst efter respektive marknad, säger Stefan Tegenfalk.

Storytel är också en av sponsorerna till 50 års-firandet av Singapore Book Publishers Association (SBPA) conference 21-23 september 2018.

Är tanken att Thailand blir första land att lansera i eller varför valde ni just Bangkok som första kontor?
– Thailand i sig har stor potential och Bangkok som knutpunkt geografiskt passar oss också väl. När, var och hur vi kommer lansera i regionen går vi inte ut med, säger Stefan Tegenfalk.

Kontoret i Bangkok öppnar i september men Storytel har redan folk på plats i regionen. Man kan tänka sig att ett Writers Room på någon av de många öarna skulle kunna locka författare. Kanske Koh Kood?

I veckan kom också uppgifter om att en lansering av Storytel i Brasilien närmar sig. Storytel brukar inte kommentera förrän man etablerar ett kontor eller liknande. Gällande Brasilien blir beskedet det väntade:

– Inga kommentarer, säger Stefan Tegenfalk.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

George Johanssons dystopiska SF-roman Datorernas död släpps i nyutgåva

Science fiction-romanen Datorernas död, del tre i serien Universums öde, släpps i reviderad nyutgåva. En högteknologisk dystopi som har kallats för den första svenska cyberpunkromanen.

Den klassiska science fiction-serien Universums öde av George Johansson kom ursprungligen ut på 80-talet. År 2019 respektive 2020 släpptes de två första böckerna i nyutgåva, Uppbrott från Jorden och På okänd planet, och nu är det dags för den tredje boken Datorernas död att ges ut på nytt.

– Det är väldigt roligt att böckerna kommer ut igen, jag hade nästan glömt bort dem. Jag läser inte mina gamla böcker och tänker inte ofta på dem, jag tänker mycket mer på nästa bok, säger George ”Jojje” Johansson, som förutom att skriva sci-fi även är en omtyckt barnboksförfattare till böckerna om Mulle Meck.

Han har skrivit böcker i över 40 år, men intresset för sci-fi har följt honom mycket längre än så. Som barn började han läsa tidigt och han var en flitig besökare på Stockholms stadsbibliotek. Kombinerat med ett starkt teknikintresse upptäckte han snart SF-genren. Tidskrifterna Häpna! och Galaxy väckte hans nyfikenhet, och snart läste han allt han kom över.

– För mig har SF alltid haft betoning på det första ordet, ”science”. Fantasi kan väl vem som helst skriva … men fantasi som bottnar i någon form av vetenskap – då gnistrar galaxerna!

Snart tog även det egna skrivandet fart. Det var en blandning av alla möjliga berättelser: vilda västern, flygäventyr och sci-fi.

Bokserien Universums öde skrev han – på en gammal skrivmaskin han fortfarande har kvar – parallellt med sitt heltidsjobb för Teknikens värld efter att han hade fått sina två första barn.

– Min första bok hade varit historisk, men redaktören på Bonniers bad mig skriva sci-fi istället. Jag skrev första meningen och sedan rullade det på. Trodde att ingen skulle bry sig, men serien blev något utav en succé.

Serien bestod i sin ursprungliga form av fem böcker som i nyutgivningen har slagits samman till fyra. De två första delarna hänger tydligt ihop, medan Datorernas död har en ny huvudkaraktär och utspelar sig i en annan tid och på en annan plats.

(...) Läs hela artikeln »