Bangkok, Thailand är nästa destination för Storytels expansionsteam. Kontoret ska bli en hub för expansionen i Asien. Foto: Pixabay.

Storytel öppnar Asien-kontor i Bangkok, Thailand

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Storytel är på väg in i Asien och som ett första steg öppnas ett kontor i Bangkok, Thailand. Det är dock inte säkert att Thailand blir den första asiatiska marknad som Storytel väljer att lansera på.

– Vi ser den asiatiska regionen som väldigt intressant ur flera aspekter. Dels ligger man i många länder långt fram i den tekniska utvecklingen kring mobiltjänster med olika betalningslösningar samt konsumentbeteenden som vi vill lära oss mer om. Dels är den potentiella ljudboksmarknaden stor och i de flesta länder långt ifrån utvecklad, säger Stefan Tegenfalk, Head of expansion på Storytel, i ett pressmeddelande.

Storytel vill bli en internationell aktör. Som ett led i den fortsatta och uttalade internationella expansionen öppnas nu ett kontor i Bangkok, Thailand, med en intention att framöver fungera som ett centralt kontor för regionen, för Storytels initiala inträde i Asien. Personal från Storytels expansionsteam kommer att vara stationerad på kontoret i Bangkok under de första månaderna.


ANNONS


– Kina har den största ljudboksmarknaden följt av Sydkorea och Japan. Ingen av dessa är fullt utvecklade än och samtliga tre har sina egna utmaningar men också möjligheter. Vi har valt att fokusera på det senare. Varje land i Asien är sin egen marknad och kräver stark lokal förankring och förståelse. Att vara global men ändå lokal passar därför oss väl. Så vi anpassar vår tjänst efter respektive marknad, säger Stefan Tegenfalk.

Storytel är också en av sponsorerna till 50 års-firandet av Singapore Book Publishers Association (SBPA) conference 21-23 september 2018.

ANNONS

Är tanken att Thailand blir första land att lansera i eller varför valde ni just Bangkok som första kontor?
– Thailand i sig har stor potential och Bangkok som knutpunkt geografiskt passar oss också väl. När, var och hur vi kommer lansera i regionen går vi inte ut med, säger Stefan Tegenfalk.

Kontoret i Bangkok öppnar i september men Storytel har redan folk på plats i regionen. Man kan tänka sig att ett Writers Room på någon av de många öarna skulle kunna locka författare. Kanske Koh Kood?

I veckan kom också uppgifter om att en lansering av Storytel i Brasilien närmar sig. Storytel brukar inte kommentera förrän man etablerar ett kontor eller liknande. Gällande Brasilien blir beskedet det väntade:

– Inga kommentarer, säger Stefan Tegenfalk.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL