Gå och rösta – nu ska Årets bok utses!

Petra Nuhma. Foto: Bonnierförlagen

Sista chansen – snart stänger omröstningen till Årets bok som varit öppen sedan den 24 april. Alla hugade bokmalar som vill vara med och påverka ska passa på innan midnatt på söndag.

Söndagen den 26 augusti är sista dagen för allmänheten att rösta fram Årets bok som tillkännages på Bokmässan i Göteborg den 28 september. Bakom tävlingen står Bonniers Bokklubbar som för tredje året i rad delar ut ett pris om 30 000 kr till läsarnas favorit.

På upploppet är det jämnt i tätstriden, Petra Nuhma som är marknads- och PR-specialist på Bonniers Bokklubbar berättar att det skiljer mindre än hundra röster mellan ettan och tvåan och att det mellan trean och fyran är färre än fem röster.

– Jag vågar inte gissa vilka tre som hamnar på prispallen, säger Petra. Det är otroligt jämnt ända ner till sjätte bok. När jag läser vad folk skriver om hur de röstat och vem de tippar som vinnare är det väldigt mycket mer spridda skurar än tidigare år. Det är spännande att följa och i det här läget så räknas varje röst.

Röstningen är öppen för alla och man kan gå in på www.aretsbok.se och rösta en gång om dagen. Hittills har 12 000 röster lagts men Petra och hennes kollegor hoppas på fler:

– Det här är ju ett pris där läsarna utser vinnaren och böckerna är utvalda för att tilltala en stor läsekrets, säger Petra. Det är publikbreda böcker som håller en hög kvalitet både sett till språk och den berättade historien med i startfältet. Röstningen stänger vid midnatt på söndag så än finns möjlighet att rösta.

De nominerade till Årets Bok 2018 är:

Stanna hos mig, Ayobami Adebayo (Piratförlaget)
Mischling, Affinity Konar (Polaris Förlag)
Den svavelgula himlen, Kjell Westö (Albert Bonniers Förlag)
Skrik tyst så inte grannarna hör, Karin Alfredsson (Bokfabriken)
Koka Björn, Mikael Niemi (Piratförlaget)
Nej och åter Nej, Nina Lykke (Wahlström&Widstrand)
Mitt hjärtas oro, Malou von Sivers (Norstedts)
Annabelle, Lina Bengtsdotter (Forum)
Husdjuret, Camilla Grebe (Wahlström&Widstrand)
1793, Niklas Natt och Dag (Forum)
Kvinnan i fönstret, A J Finn (Albert Bonniers förlag)
Den lilla bokhandeln runt hörnet, Jenny Colgan (Massolit)

Den vinnande bokens författare får ett pris om 30 000 kr och både författaren och förlaget får en hedrande statyett designad av Torstensson Art&Design. Prisutdelningen på Bokmässan leds av radioprofilen Titti Schultz.

Läs även en intervju med Årets bok-juryn om hur de väljer ut de nominerade titlarna.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL