ANNONS

Tomas Heed debuterar med fantasybok för unga och gamla vuxna

Tomas Heed Foto: Jan Gustafsson

Boråsförfattaren Tomas Heed debuterar med fantasyromanen Metamorfos – Demonens blod om vad som händer när vanliga människor får superkrafter.

Metamorfos – Demonens blod är en fantasyroman för unga vuxna som även riktar sig till den som blivit ”vuxen på riktigt”. Storyn kretsar kring tre huvudkaraktärer som trots att de befinner sig på vitt skilda platser i världen länkas samman när mystiska saker börjar hända. Författaren Tomas Heed berättar att han fick idén till romanen redan för tio år sedan så när läget att sätta sig ner och skriva väl kom blev grundkärnan till storyn färdig på en intensiv arbetsmånad.

– Jag hade handlingen klar redan för sju år sedan och skrev en synopsis under en semester i Spanien för tre år sedan, berättar Tomas. Jag har alltid haft en vild fantasi och tycker det är roligt att skapa och skriva. Fantasy är en skön genre eftersom man slipper hålla sig till några naturlagar utan kan skapa fritt. Metamorfos är fantasy som utspelar sig i vår värld och egentligen handlar om ganska vanliga människor som får övernaturliga krafter.

Metamorfos : Demonens blod

Metamorfos : Demonens blod

Skrivandet av Metamorfos har varit helt lustdrivet för Tomas som prioriterar att arbeta med glädjen som primär energikälla.

– Vill någon sedan läsa så är det ännu roligare, säger han. Modet går så klart upp och ner – ibland känns det som man gör världens bästa grej men ibland tvivlar man och undrar om någon kommer att vilja ha det man gör. Jag skriver de böcker jag själv vill läsa och tror att även om den här boken riktar sig till målgruppen unga vuxna kan även en person i min ålder ha glädje av den.

Att Tomas hade hela storyn klar för sig innan han började skriva tror han var en fördel för både sig själv och historien som inte tog några oväntade svängar utan följde hans tankegång.

– Jag satt åtta timmar om dagen och bara skrev, säger Tomas. Hela tiden visste jag vad som skulle hända härnäst. Det material jag fick ihop på en månad utgjorde grunden till historien. Sedan jobbade jag med texten tills den var nästan dubbelt så lång innan jag till slut strök hälften i redigeringen.

Utgivande förlaget Everlasting Publisher hittade Tomas efter att han först blivit refuserad av några andra förlag och gick i tankarna på att ge ut själv.

– Jag skickade till förlag i två svängar och det var i andra omgången som Everlasting Publisher nappade på manuset, säger Tomas. Jag tror att det handlar en del om tur och tillfälle också. 50 procent är att göra ett bra jobb men 50 procent är tur. Nu när boken är klar har jag jobbet med marknadsföringen kvar. Jag är lite gammeldags och tycker man ska ha en bok i handen men det är nya tider nu och med en yngre målgrupp går vi mer och mer åt det digitala hållet och det är viktigt att skapa både en digital profil och en digital produkt.

Läsarna som föredrar att läsa i telefon eller på platta kan redan nu köpa boken som e-bok men den kommer även att landa i handeln i tryckt version inom kort.

– Vad som händer sedan är ett oskrivet blad – det är nu det börjar på riktigt, säger Tomas. Det är både spännande och läskigt – alla man pratat med ska läsa så det är lite som att lämna ut sin själ på bedömning.

 

Om författaren:

Tomas Heed är författare, programmerare, äventyrare och musiker född 1977. Han har en magisterexamen inom Intelligent systems design och upptäckte lusten till att skriva redan som barn vilket tagit sig flera olika uttryck i hans liv. Utöver att skriva böcker gör han också musik samt bloggar sedan 2016 på tomasheed.se.
Tomas bor i Borås tillsammans med sin fru och två barn.

Metamorfos : Demonens blod

Metamorfos : Demonens blod
Författare
Medverkande
Förlag Everlasting Publisher Int.
GenreFantasy och science fiction
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor448
Vikt590 gr
Utgiven2018-04-25
SABuHc
ISBN 9789188795007

Siam ser fram emot sin 18-årsfest, men ingenting blir som han tänkt sig. Istället händer det ena oförklarliga efter det andra.   

Lee jobbar för att försörja sin mamma när människor omkring honom börjar dö till synes utan anledning.   

När en märklig kraft kallar på killarna tvingas de ut på en resa som blir uppstarten i en kamp ingen av dem kunnat ana. Plötsligt står världens existens på spel och endast de tycks vara nyckeln till dess räddning.  

Kommer de att lyckas eller har de mörka krafterna de kämpar emot en annan plan?  

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll

Sponsrat innehåll är artiklar som skrivs av journalister, men som finansieras av förlag eller författare som vill förmedla information om sina böcker. Det kan även vara andra företag med tjänster eller produkter för bokbranschen. Är du intresserad av att köpa sponsrade artiklar så kontakta en av våra säljare på sales@boktugg.se. Läs mer om våra Marknadspaket

tips@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL