fbpx

Jenny Colgans nya roman vann pris för årets romantiska komedi

Författaren Jenny Colgan vann pris för Årets romantiska komedi.

Dani Atkins This Love fick pris som årets romanceroman i Storbritannien, men i Sverige är hon ännu outgiven. Det är däremot Jenny Colgan, vinnare i kategorin årets romantiska komedi för en bok som kommer på svenska i maj.

Helgen som gick hyllades sju romanceförfattare av Romantic Novelists Association under en stjärnspäckad gala i Storbritannien. Den finaste utmärkelsen, Goldsboro Books Romantic Novel of the Year Award, gick i år till författaren Dani Atkins för hennes roman This Love (Simon & Schuster) och förutom ära och trofé får hon också en check om 5 000 pund.

Konkurrensen var hård och fältet av nominerade höll en jämn nivå som RNA:s ordförande Nicola Cornick menade genomgående var av högsta kvalitet. This Love vann tack vare att den bedömdes som en tillfredsställande kärlekshistoria som är både vackert skriven, levande och medryckande.

”Jag kände en stark känslomässig förankring, snyftade tills hjärtat brast och ville omedelbart köpa en katt!” säger en av jurymedlemmarna efter att ha läst boken.

ANNONS

Sett till samtliga nominerade återfanns både bästsäljande författare och debutanter, förlags- och egenutgivning i listan, vilket imponerade på Goldsboro Books VD David Headly. I ett pressmeddelande menar han att de vinnande böckernas breda bakgrundsspektra återspeglar den mångfald romance som genre rymmer – ett kvitto att lägga till bokslutet i den pågående diskussionen om att romance är en tolerant och inkluderande genre oavsett om det handlar om författare, läsare eller romankaraktärer.

I Sverige har inget förlag ännu plockat upp Dani Atkins och frågan är nu vem som gör det först. Utmärkelsen i helgen torde vara ytterligare en spann vatten på intressekvarnen och även om det bara är spekulationer kan man inte låta bli att slänga ett nyfiket öga åt både Harper Collins och Bonniers Lovereads håll.

Bland vinnarna finns dock en författare som redan säljer bra på svenska: Jenny Colgan. Hon vann priset för årets romantiska komedi och den boken kommer på svenska i maj med titeln Sommar på den lilla ön i havet (Massolit).

Fiona Harper, som vann priset för bästa övernaturliga romanceroman, är dessutom utgiven med flera titlar på Harlequin.

 

Alla vinnarna:

Julie Cohen, Together, Orion

Vinnare i kategorin Contemporary Romantic Novel of the Year

 

Dani Atkins, This Love, Simon & Schuster

Vinnare i kategorin Epic Romantic Novel of the Year

 

Marius Gabriel, The Designer, Lake Union Publishing

Vinnare i kategorin Historical Romantic Novel of the Year

 

Fiona Harper, The Other Us, HQ

Vinnare i kategorin Paranormal or Speculative Romantic Novel

 

Jenny Colgan, The Summer Seaside Kitchen, Sphere/Little, Brown

Vinnare i kategorin Romantic Comedy Novel of the Year

 

Jane Lovering, Christmas at the Little Village School, Choc Lit

Vinnare i kategorin RoNA Rose Award for Shorter Romantic Fiction

 

Kerry Wilkinson, Ten Birthdays, Bookouture

Vinnare i kategorin Young Adult Romantic Novel of the Year


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Stäng meny