Foto: iStock

Böckerna som sålde bäst i Australien 2017

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den bäst säljande boken i Australien förra året blev The Barefoot Investor av Scott Pape, med 400 000 sålda exemplar. Här är hela topp 10-listan.

Efter Scott Papes The Barefoot Investor som toppar listan kommer den nationella författarduon Andy Griffiths och Terry Denton med den senaste boken i Trädkojan-serien, som även säljer bra i Sverige. Det är välkända namn som följer därefter: Jamie Oliver, Jeff Kinney, Liane Moriarty och Dan Brown.

Värt att notera är att inga titlar av det litterära slaget tog sig upp på topplistan enligt The Age, utan det är facklitteratur, barnlitteratur och romaner av det mer lättsmälta slaget som går hem hos de australiska läsarna.

I stort ökade antalet sålda böcker i Australien under 2017 med 1,6 procent till 55,5 miljoner.  Försäljningsvärdet av böckerna uppgick till 1,07 biljoner dollar, en ökning med 1,1 procent.

Topplistan över de 10 mest sålda böckerna i Australien 2017

  1. The Barefoot Investor av Scott Pape – 438,000 ex
  2. The 91-Storey Treehouse av Andy Griffiths  & Terry Denton – 310,000 ex
  3. 5 Ingredients: Quick & Easy Food av Jamie Oliver – 231,000 ex
  4. The Subtle Art of Not Giving a F*ck av Mark Manson – 177,000 ex
  5. Big Little Lies av Liane Moriarty – 163,000 ex
  6. The Getaway: Diary of a Wimpy Kid av Jeff Kinney – 154,000 ex
  7. Working Class Man av Jimmy Barnes – 111,000 ex
  8. Truly Madly Guilty av Liane Moriarty – 107,000 ex
  9. Origin av Dan Brown – 107,000 ex
  10. The Midnight Line av Lee Child – 104,000 ex

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ögonvittnet – en bok om hur illa Kina behandlar etniska minoriteter

En chockerande skildring av en av världens grymmaste regimer – en kvinnas kamp för överlevnad.

De senaste åren har det anlagts över 1 200 koncentrationsläger i Kinas nordvästra provins där man håller personer från de kazakiska och uiguriska minoritetsfolken fängslade. Det kan röra sig om upp emot tre miljoner fångar. Villkoren är omänskliga: hjärntvätt, tortyr, misshandel, våldtäkt och medicinska experiment. Lägren utgör det största systematiska fängslandet av ett enskilt folk sedan Tredje riket.

Sayragul Sauytbay föddes i provinsen och arbetade som läkare innan hon blev utsedd till högre tjänsteman. Hennes liv blev omkullkastat när de kinesiska myndigheterna fängslade henne. Brottet: att vara kazak, en av Kinas etniska minoriteter.

I fängelset tvingades hon arbeta med att undervisa om Kinas språk, kultur och politik. Genom arbetet fick hon tillgång till hemlig information som avslöjade Beijings långsiktiga planer på att underminera både landets minoritetsfolk och demokratier runt om i världen. Efter sin flykt från Kina återförenades hon med sin familj men lever under ständigt hot om repressalier. Detta sällsynta vittnesmål från världens största övervakningsstat avslöjar inte bara den skrämmande omfattningen av Kinas tyranniska ambitioner, utan även motståndskraften och civilkuraget hos en enskild visselblåsare.

Sayragul Sauytbay bor med sin familj i Sverige sedan 2019 och har haft långa intervjutillfällen med journalisten Alexandra Cavelius under arbetet med boken.

(...) Läs hela artikeln »