fbpx

Bruce Dickinson gör nordisk signeringssuccé med sin självbiografi

Bruce Dickinson med Sarah Wallskog Lindvall och Carina Nunstedt från HarperCollins Nordic.

Iron Maidens sångare Bruce Dickinson drog fulla hus till sina boksigneringar. HarperCollins Nordic har gett ut självbiografin What does this button do.

Turnéer är vardagsmat för Bruce Dickinson, frontperson i det världskända metalbandet Iron Maiden. Men vanligtvis handlar det om konserter, inte boksigneringar.

Den 20 november släpptes Bruce Dickinsons självbiografi What does this button do på svenska av HarperCollins Nordic, vilket efterföljdes av en signeringsturné. Både i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn köade fansen i timmar för att få ett exemplar av boken signerat av sin idol.

ANNONS
Bruce Dickinson signerar sin självbiografi i Helsingfors.

På mindre än tre veckor har boken tryckts om fyra gånger – det är rekord hos HarperCollins Nordic.

Hur har det varit att samarbeta med en världsstjärna som Dickinson?
– Det har faktiskt varit helt fantastiskt! Han är ett hårt arbetande proffs som verkligen tar sig tid för alla och som är extremt mån om sina fans. Jag tror inte alla världsstjärnor skulle bekymra sig om att signeringskön går utanför butiken och att de som väntar kanske fryser, säger Sarah Wallskog Lindvall PR & Marketing manager på HarperCollins Nordic.

Nästa sommar kommer Bruce Dickinson återigen till våra nordliga länder för ytterligare en turné – då med sällskap av resten av bandet i Iron Maiden.

ANNONS
Signeringskö utanför Åhléns i Stockholm.

Bruce Dickinsons What does this button do är inte den enda biografin hos HarperCollins Nordic, de har bland annat gett ut en biografi om artisten Adèle, även om biografier inte är deras största utgivningsgren.

Hur har era biografier gått hittills? Är det en genre som ni kommer fortsätta satsa på?
– Alla våra biografier har gått väldigt bra! Vi jobbar ständigt med att ha en bred och stark utgivning, och i den passar biografier bra. Dyker det upp en bra biografi, är det såklart något vi tittar på, precis som med all annan utgivning, säger Sarah Wallskog Lindvall.

Glada fans i Köpenhamn i samband med Bruce Dickinsons boksignering.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.