fbpx

Karin Linge Nordh blir programansvarig för Crimetime

Karin Linge Nordh, programansvarig för Crimetime och förläggare på Forum. Foto: Forum

I samband med att Crimetime lämnar Gotland för Göteborg och flyttar in på Bokmässan får deckarfestivalen en ny programansvarig  – en Forumförläggare.

Bokmässan i Göteborg ingår ett samarbete med Bonnierförlagen i en gemensam satsning på crimelitteratur. Litteraturfestivalen Crimetime har haft svårt att få ekonomi i evenemanget på Gotland, resultatet är ett underskott på över fyra miljoner under de tre år som festivalen har funnits. Därför flyttas Crimetime 2018 till Göteborg.

Ny programansvarig för Crimetime Göteborg är Karin Linge Nordh, till vardags förläggare på Forum och där ansvarig för svensk skönlitteratur. Hon har jobbat på Forum sedan 1997, i tre år som redaktör men de senaste 17 åren som förläggare. Karin kommer att fortsätta i sin ordinarie roll även under arbetet med deckarfestivalen.

ANNONS

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med om att ta Crimetime vidare, säger Karin Linge Nordh i ett pressmeddelande. Min ambition är att bibehålla den höga kvalitet – både vad gäller programinnehåll och kringaktiviteter ­­­– som har varit festivalens signum. Genom att flytta arrangemanget till Göteborg och samarbeta med Bokmässan kan vi nå betydligt fler av alla dem som älskar spänningslitteratur, samtidigt som vi behåller grundtanken med festivalen. Nämligen att sätta fokus på crimegenren och alla dess begåvade författare!

I projektgruppen som utvecklar Crimetime Göteborg ingår även medarbetare ur det tidigare teamet.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny