Karin Linge Nordh blir programansvarig för Crimetime

Karin Linge Nordh, programansvarig för Crimetime och förläggare på Forum. Foto: Forum

I samband med att Crimetime lämnar Gotland för Göteborg och flyttar in på Bokmässan får deckarfestivalen en ny programansvarig  – en Forumförläggare.

Bokmässan i Göteborg ingår ett samarbete med Bonnierförlagen i en gemensam satsning på crimelitteratur. Litteraturfestivalen Crimetime har haft svårt att få ekonomi i evenemanget på Gotland, resultatet är ett underskott på över fyra miljoner under de tre år som festivalen har funnits. Därför flyttas Crimetime 2018 till Göteborg.

Ny programansvarig för Crimetime Göteborg är Karin Linge Nordh, till vardags förläggare på Forum och där ansvarig för svensk skönlitteratur. Hon har jobbat på Forum sedan 1997, i tre år som redaktör men de senaste 17 åren som förläggare. Karin kommer att fortsätta i sin ordinarie roll även under arbetet med deckarfestivalen.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med om att ta Crimetime vidare, säger Karin Linge Nordh i ett pressmeddelande. Min ambition är att bibehålla den höga kvalitet – både vad gäller programinnehåll och kringaktiviteter ­­­– som har varit festivalens signum. Genom att flytta arrangemanget till Göteborg och samarbeta med Bokmässan kan vi nå betydligt fler av alla dem som älskar spänningslitteratur, samtidigt som vi behåller grundtanken med festivalen. Nämligen att sätta fokus på crimegenren och alla dess begåvade författare!

I projektgruppen som utvecklar Crimetime Göteborg ingår även medarbetare ur det tidigare teamet.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.