fbpx

Krigarkatter fascinerar både stora och små

I Bokfabrikens monter samtalar redaktör Sarah Linton med bokbloggaren Elin Tell om barnboksserien Warriors som fått många fans bland unga läsare.

Elin Tell, 22 år, har drivit sin bokblogg Tickmick sedan april 2015. Den hon recenserar är en blandning av böcker, men det mest fantasy. Sarah Linton jobbar som redaktör på Bokfabriken för barnboksserien Warriors, som bland annat uppmärksammats genom att vinna Stora ljudbokspriset tidigare i år.

Sarah berättar att reaktionen från biblioteken har varit att barnen älskar böckerna i Warriors-serien. Elin håller med:

ANNONS

– Böckerna griper verkligen tag och man faller för dem med en gång. Det är dessutom en annorlunda approach, jag har nog inte läst någon annan bok ur ett kattperspektiv. Böckerna har många roliga och speciella karaktärer.

Warriors-serien är översatt från engelska, och på originalspråk finns ett trettiotal böcker i flera olika ”profetior” (sviter). De är skrivna av ett författarkollektiv som gemensamt går under pseudonymen Erin Hunter. På svenska finns än så länge sex böcker, den sjunde boken och del ett i den andra profetian, kommer ut i början av oktober. Böckerna började publiceras 2003, men det dröjde ända till 2016 innan de kom på svenska.

– Serien hade varit runt på flera olika svenska förlag, men ingen fastnade, berättar Sarah Linton.

I samband med att hon anställdes som redaktör på Bokfabriken 2016 började förlaget diskutera att utöka sin utgivningslista med barnböcker, och då kom Warriors på tal.

– Klart vi skulle satsa på den serien, tyckte jag! Och det har gått jättebra, de säljer i ett jämnt flöde. Den första boken har vi fått trycka om.

I övrigt har Bokfabriken legat lite lågt med sin barnboksutgivning, förutom Warriors finns än så länge Sagolunden av Sofia Bergting.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny