fbpx

Jonas Hassen Khemiri nominerad till italienskt litteraturpris

Svensken Jonas Hassen Khemiri är nominerad till det italienska priset Il Premio Strega Europeo för sin bok Allt jag inte minns, som vann Augustpriset 2015.

Il Premio Strega Europeo tilldelas årligen en europeisk författare som har uppmärksammats i sitt hemland och som det senaste året översatts och publicerats i Italien. Det anses vara det mest prestigefyllda litterära priset i Italien och har delats ut sedan 1947.

Allt jag inte minns är Jonas Hasen Khemiris fjärde roman, utgiven på Albert Bonniers Förlag år 2015 och översatt till 25 språk. Boken belönades med Augustpriset i kategorin skönlitteratur år 2015 och nominerades även till Svenska Dagbladets litteraturpris.

ANNONS

Jonas Hassen Khemiri är en av fem nominerade till Il Premio Strega Europeo. De övriga fyra är Mathias Enard från Frankrike, Jenny Erpenbeck från Tyskland, László Krasznahorkai från Ungern och Ali Smith från Storbritannien.

Vinnaren annonseras den 5 juli på en litteraturfestival i Rom, och belönas med en prissumma på 3 000 euro. Även bokens översättare belönas med 1 500 euro.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny