ANNONS

Jonas Hassen Khemiri nominerad till italienskt litteraturpris

Svensken Jonas Hassen Khemiri är nominerad till det italienska priset Il Premio Strega Europeo för sin bok Allt jag inte minns, som vann Augustpriset 2015.

Il Premio Strega Europeo tilldelas årligen en europeisk författare som har uppmärksammats i sitt hemland och som det senaste året översatts och publicerats i Italien. Det anses vara det mest prestigefyllda litterära priset i Italien och har delats ut sedan 1947.

Allt jag inte minns är Jonas Hasen Khemiris fjärde roman, utgiven på Albert Bonniers Förlag år 2015 och översatt till 25 språk. Boken belönades med Augustpriset i kategorin skönlitteratur år 2015 och nominerades även till Svenska Dagbladets litteraturpris.

Jonas Hassen Khemiri är en av fem nominerade till Il Premio Strega Europeo. De övriga fyra är Mathias Enard från Frankrike, Jenny Erpenbeck från Tyskland, László Krasznahorkai från Ungern och Ali Smith från Storbritannien.

Vinnaren annonseras den 5 juli på en litteraturfestival i Rom, och belönas med en prissumma på 3 000 euro. Även bokens översättare belönas med 1 500 euro.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL