fbpx

Håkan Östlundh till Polaris – lämnar Forum

Bokförlaget Polaris gör sin kanske tyngsta värvning hittills. Författaren Håkan Östlundh, tidigare på Forum, kommer med en ny thrillerserie och har skrivit avtal på tre böcker.

– Att få vara med Polaris från första början, det var helt enkelt ett erbjudande det inte gick att tacka nej till. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med det här gänget. Och väldigt kul att Jonas Axelsson är tillbaka som förläggare, säger Håkan Östlundh i ett pressmeddelande.

Efter framgångarna med kriminalsviten om Gotlandspolisen Fredrik Boman samt den uppmärksammade romanen Till Sara, sedan bränns allt! byter författaren Håkan Östlundh förlag. 2018 är han aktuell med första delen i en ny thriller-trilogi hos Bokförlaget Polaris.

– Vi är mycket stolta att ingå samarbete med författaren Håkan Östlundh som valt att ge ut hans kommande tre böcker på förlaget, skriver Bokförlaget Polaris.

ANNONS

Med en helt ny thrillerserie blir det ett genrebyte för författaren som efter sina sju populära kriminalromaner om gotlandspolisen Fredrik Boman blivit en mycket uppskattad och framgångsrik deckarförfattare. 2016 gav han ut relationsromanen Till Sara, sedan bränns allt! som inspirerats av hans egen uppväxt och fått stor uppmärksamhet i media.

Första delen i Håkan Östlundhs kommande thriller-trilogi lanseras 2018 och därefter ska det komma en ny bok per år är planen.

– Jag har inte jobbat med Håkan Östlundh tidigare, men han är en författare jag länge velat samarbeta med. Han är en sällsynt skicklig hantverkare och berättare. Därför är det en ynnest att han väljer Polaris när han nu ska skapa en helt ny och originell trilogi, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Bokförlaget Polaris.

Det är också en tung värvning för Polaris då Håkan Östlundh gett ut sina tidigare åtta böcker på Bonnierförlaget Forum. Med sina böcker om gotlandspolisen Fredrik Broman (Släke, Dykaren, Terror, Blot, Inkräktaren, Laglöst land och Män ur mörkret) har han blivit en uppskattad och framgångsrik deckarförfattare, utgiven även i USA och många europeiska länder.

Bokförlaget Polaris Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige. I höst lanserar förlaget sina första 18 titlar med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning. Boktugg berättade igår om en annan storsatsning från deras sida – det litterära magasinet Freeman’s.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny