ANNONS

Håkan Östlundh till Polaris – lämnar Forum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokförlaget Polaris gör sin kanske tyngsta värvning hittills. Författaren Håkan Östlundh, tidigare på Forum, kommer med en ny thrillerserie och har skrivit avtal på tre böcker.

– Att få vara med Polaris från första början, det var helt enkelt ett erbjudande det inte gick att tacka nej till. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med det här gänget. Och väldigt kul att Jonas Axelsson är tillbaka som förläggare, säger Håkan Östlundh i ett pressmeddelande.


ANNONS


Efter framgångarna med kriminalsviten om Gotlandspolisen Fredrik Boman samt den uppmärksammade romanen Till Sara, sedan bränns allt! byter författaren Håkan Östlundh förlag. 2018 är han aktuell med första delen i en ny thriller-trilogi hos Bokförlaget Polaris.


ANNONS


– Vi är mycket stolta att ingå samarbete med författaren Håkan Östlundh som valt att ge ut hans kommande tre böcker på förlaget, skriver Bokförlaget Polaris.

Med en helt ny thrillerserie blir det ett genrebyte för författaren som efter sina sju populära kriminalromaner om gotlandspolisen Fredrik Boman blivit en mycket uppskattad och framgångsrik deckarförfattare. 2016 gav han ut relationsromanen Till Sara, sedan bränns allt! som inspirerats av hans egen uppväxt och fått stor uppmärksamhet i media.

Första delen i Håkan Östlundhs kommande thriller-trilogi lanseras 2018 och därefter ska det komma en ny bok per år är planen.

– Jag har inte jobbat med Håkan Östlundh tidigare, men han är en författare jag länge velat samarbeta med. Han är en sällsynt skicklig hantverkare och berättare. Därför är det en ynnest att han väljer Polaris när han nu ska skapa en helt ny och originell trilogi, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Bokförlaget Polaris.

Det är också en tung värvning för Polaris då Håkan Östlundh gett ut sina tidigare åtta böcker på Bonnierförlaget Forum. Med sina böcker om gotlandspolisen Fredrik Broman (Släke, Dykaren, Terror, Blot, Inkräktaren, Laglöst land och Män ur mörkret) har han blivit en uppskattad och framgångsrik deckarförfattare, utgiven även i USA och många europeiska länder.

Bokförlaget Polaris Polaris är det danska bokförlaget Politikens nya storsatsning i Sverige. I höst lanserar förlaget sina första 18 titlar med fokus på kvalitativ skönlitteratur och populär faktautgivning. Boktugg berättade igår om en annan storsatsning från deras sida – det litterära magasinet Freeman’s.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Martin Johansson skriver barnböcker med feelgoodkänsla där allt kan hända

Semester och humor är de viktiga beståndsdelarna i barnboken Charlie och Tiger åker till Mallorca, skriven av Martin Johansson och illustrerad av Ted Johansson.

För några år sedan började en berättelse om katterna Charlies och Tigers äventyr att växa fram i huvudet på Martin Johansson. 

– Jag och mitt ex började skoja om hur det skulle vara om våra katter åkte på en egen resa. Klart de ska ner till Mallorca! Plötsligt hade jag en story. Den bygger egentligen på mina egna upplevelser från när jag reste med mina barn när de var yngre. Genom resor får man vara med om saker och skapa minnen, i familjen kan vi prata om våra resor än idag, berättar Martin. 

Det har blivit en del resor genom åren för Martin och hans familj, och nu använder Martin minnen och händelser från de egna resorna som grund till sina barnböcker. På Mallorca var han till exempel med sina tre barn när de var 8, 10 och 12 år gamla, och han har plockat in en del självupplevda upplevelser i den första berättelsen om Charlie och Tiger som tog form för några år sedan.

– Jag brukar ofta skoja om att jag hade en tvåa i svenska, säger Martin. Skämt åsido, jag har en otroligt livlig fantasi. Men det var ett ganska hårt jobb att skriva boken, det tog mig över ett år att bli klar. Det började med att jag pratade in berättelsen på min mobiltelefon.

Martin kontaktade illustratören Ted Johansson som har lång erfarenhet av bildberättande och bland annat tecknar för Bamse. 

– Jag berättade om min idé och vi började tillsammans skissa på karaktärerna. Vi gjorde den första boken tillsammans och han kommer att fortsätta illustrera de kommande delarna.

Charlie och Tiger åker till Mallorca släpptes i tryckt format år 2016, men ges den 15 juni 2021 ut som ljudbok och ebok av Lilla Hoi, ett imprint till Hoi förlag.

En uppföljare om när Charlie och Tiger åker till Afrika är redan klar och planeras att ges ut i slutet av 2021. Under sommaren kommer Martin att skriva på en tredje bok i serien som handlar om när katterna reser till Mars. 

(...) Läs hela artikeln »