Kinesisk eboksjätte lanserar internationell tjänst på engelska

China Reading dominerar den kinesiska eboksmarknaden. Nu vill de ta kinesiska författare till resten av världen och lanserar ebokstjänsten Qidian International.

Boktugg har tidigare skrivit om China Reading och deras enorma läsekrets på den kinesiska marknaden. Nu vänder kineserna blickarna mot nya marknader: nordamerika, västeuropa och sydöstra Asien.

– Expansionen av Qidian International kommer att ge China Reading och dess författare en plattform för att nå läsare globalt och med potentialen att bli en av de största globala plattformarna för läsning online, skriver de i en pressrelease enligt Publishing Perspective.

Den internationella sajten finns på www.webnovel.com men även i form av appar för både iPhone och Android.

Innehållet på Qidian International kommer främst att vara på engelska men företaget ser en potential i framtida utgåvor på thailändska, koreanska, japanska och vietnamesiska genom samarbete med lokala aktörer på dessa marknader.

Xuanhuan (玄幻 xuánhuàn) – betyder ungefär Mystisk fantasy. En bred genre av fiction som remixar kinesisk folklore/mytologi med främmande element och miljöer.
Xuanhuan (玄幻 xuánhuàn) – betyder ungefär Mystisk fantasy. En bred genre av fiction som remixar kinesisk folklore/mytologi med främmande element och miljöer.

En framgångsfaktor som nämns är serier och gärna långa sådana. Qidian har flera verk som omfattar hundratals eller till och med tusentals kapitel.

Det är knappast sannolikt att den svenska marknaden finns på kinesernas radar som lokalt språk – däremot läsare som är nyfikna på en annan typ av litteratur och inte har några problem med att läsa på engelska.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL