Här är bokbranschens bästa aprilskämt 2017

En del bojkottar aprilskämten efter alla fake news. Eller som någon uttryckte det – 1 april är enda dagen på året när svensken är källkritisk. Boktugg tror på traditionen – här är bästa (?) aprilskämten i bokbranschen.

Den 1 april är det inte lätt att veta vad som är skämt och allvar, framför allt inte i dessa tider när det sprids mängder av falska och vinklade nyheter. Boktugg har en tradition av aprilskämt så även i år. Mer om det längre ner.

OMG-koalor-AKB-aprilskamt

Akademibokhandeln Center Syd har kommit över en ny bok av succéförfattaren Thomas Erikson som snart släpper uppföljaren till Omgiven av idioter med titeln Omgiven av psykopater. Mindre känd är då spinoffen Omgiven av koalor – hur man förstår dem som bara äter eucalyptus som presenteras på bokhandelns Facebook-sida.

SStorytel-aprilskamt-2017torytel Original är inte rädda för att prova nya grepp. Idag den 1 april avslöjar de ”Vi är stolta över att få presentera vår kommande storsatsning: världens första stumfilmsmusikal i ljudboksform – Dödlig trudelutt. En trudelutt sprider sig som en löpeld i 1910-talets Stockholm. Den är glad, dansant och mycket uppsluppen. Det finns bara ett problem: alla som spelar den dör. I dina hörlurar den 1 juni.”

Orminge bibliotek meddelade att från och med 1 april gäller nya regler: ”Om du lämnar tillbaka en bok som du inte läst, läst klart eller hoppat över vissa avsnitt för att de var tråkiga får du böta 20 kronor.”

Artikeln uppdateras under dagen…

Känner du till fler aprilskämt från bokbranschen? Mejla oss på tips@boktugg.se

Just det, Boktugg har ju idag den 1 april gjort ett riktigt scoop där vi avslöjar att Arbetsförmedlingen vill tvinga alla arbetslösa att läsa böcker – minst en i veckan förstås. Det bokbidrag som ska införas kommer att innebära miljarder i ökad försäljning för bokhandlare och förlag!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL