fbpx

Simon & Schuster stoppar utgivning av Yiannopoulos kontroversiella bok

Om det var protesterna eller ytterligare en skandal som slutligen fick Simon & Schuster att backa vet vi inte – men utgivningen av Milo Yiannopoulos bok är stoppad. Han själv tvingas dessutom lämna sitt jobb som redaktör för Breitbart.

Boktugg berättade tidigare om turerna kring boken Dangerous, skriven av den kontroversiella Milo Yiannopoulos, även redaktör för den konservativa, enligt vissa högerextrema, nyhetssajten Breitbart. Tanken var att den skulle ges ut på Treshold Editions, ett imprint till Simon & Schuster.

Protesterna från ett stort antal av förlagsgruppens egna författare mot utgivningen har dock fått förlagsledningen att vackla. Först flyttades utgivningen fram från mars till juni innan den helt drogs in. Det har dock också hörts röster som försvarat utgivningen med hänvisning till yttrandefriheten.

ANNONS

Droppen som fick bägaren att rinna över var troligen ytterligare en kontrovers kring Milo Yiannopoulos då det dök upp en podcast-intervju med honom där han verkade förespråka pedofili/pederasti, skriver Publishers Weekly. Något han delvis dementerade men det fick honom ändå att säga upp sig från sitt jobb på Breitbart.

Författarinnan Roxanne Gay valde att dra tillbaka sin bok How to be heard från Simon & Schuster i protest mot deras beslut att ge ut näthatarens memoarer. Hon förtydligade att hon inte kommer att ge ut sin bok där, trots Simon & Schusters helomvändning.

– Min protest kvarstår. Simon & Schuster skulle aldrig gjort det möjligt (för Milo att ge ut boken) från första början. Jag ser vad de är villiga att tolerera och jag står upp mot allt det, skriver Roxanne Gay på Tumblr.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.