Jeff Kinney hetare än JK Rowling i USA

En pjäs och ett filmmanus ger J.K. Rowling andra och femte plats på den amerikanska topplistan hos Publishers Weekly. Men ingen rår på Jeff Kinney i toppen.

Diary of a Wimpy Kid (på svenska Dagbok för alla mina fans) säljer i stora upplagor världen över. Den nya, elfte boken i serien Double Down (på svenska Satsa allt), ligger nu etta i USA och har sålt totalt 731 000 exemplar, enligt Publishers Weeklys totala topp 10-lista.

Annars är det värt att notera att J.K. Rowling alltså har två böcker på listan som egentligen är en pjäs om Harry Potter (Harry Potter och det fördömda barnet. Del ett och två) och ett filmmanus till Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Just Fantastiska vidunder kommer för övrigt på svenska i februari (Rabén & Sjögren). Är det en trend med utgivning av filmmanus i bokform?

Här är hela topp 10-listan över de mest sålda böckerna i USA förra veckan.

1. Double Down (Diary of a Wimpy Kid #11)
Jeff Kinney
5 veckor

2. Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay
J.K. Rowling
3 veckor

3. Killing the Rising Sun: How America Vanquished World War II Japan
Bill O’Reilly och Martin Dugard
12 veckor

4. The Magnolia Story
Chip och Joanna Gaines
7 veckor

5. Harry Potter and the Cursed Child – Parts One & Two (Special Rehearsal Edition Script): The Official Script Book of the Original West End Production
J.K. Rowling
18 veckor

6. The Whistler
John Grisham
6 veckor

7. Cross the Line
James Patterson
2 veckor

8. Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between)
Lauren Graham
1 vecka

9. Settle for More
Megyn Kelly
3 veckor

10. Dork Diaries 11: Tales from a Not-So-Friendly Frenemy
Rachel Ren Russell
3 veckor

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL