fbpx

Färglösa får främmande av Sölve Dahlgren

Välkommen tillbaka till Färglösa, den femstjärniga byn!
Fast den här gången är alla inte lika välkomna. Inte av vissa. Verkligheten ger en allvarlig bakgrund till Sölve Dahlgrens andra, fristående berättelse om den påhittade byn Färglösa – full av absurd humor och samhällssatir.

– Humor och satir kan vara ett sätt att ta upp allvarliga ämnen och kunna tänja på tankegångarna genom att överdriva någonting. Sedan blir det upp till läsaren att avgöra vad som är skämt och allvar, säger Sölve Dahlgren.

Den nya romanen Färglösa får främmande utspelar sig sju år efter den första boken. Tidningskungen Johannes Persson är numera död, men hans ande vilar fortfarande över byn.

Det kriminella husbilsgänget har blivit laglydigt. I alla fall nästan. Husbilsbyn, eller husbilsghettot enligt somliga, växer stadigt.

ANNONS

Färglösa har i praktiken privatiserats vilket gör uppdraget för politikerna mycket enklare. Det enda orosmolnet är att Färglösademokraterna, som likt sina själsfränder på andra håll i landet har gått framåt de senaste åren. Tidigare flydde folk från Färglösa, men de senaste åren har i stället tiotusentals människor flyttat in från hela världen. Det är inte alla som gillar den utvecklingen.

Mitt i allt återfinner vi Louise Hathaway och Filip Fredriksson, som har i högsta grad olika sätt att hantera sin gemensamma kris. Filip flyttar till Gran Canaria för att bli chefredaktör för en nystartad tidning och lägga grunden till ett framgångsrikt författarskap. Louise återvänder till sin gård och startar en annorlunda restaurang, Pizza & Poledance Bar.

Samtidigt ställer sig alla frågan: Är det bara en legend eller existerar verkligen barnen som anländer till Färglösa genom gruvan?

ANNONS

– Inspirationen kommer från sådant jag läser och människor jag möter. Det finns vissa scener i boken som i princip är hämtade rakt ur verkligheten och andra som givetvis är rakt igenom påhittade. Jag gillar att tänka ”vad skulle hända om…” och sedan släppa loss fantasin rejält, säger Sölve Dahlgren.

Sölve Dahlgren är journalist och författare från Helsingborg. Han har tidigare skrivit fem ungdomsromaner i serien InnebandyPiraterna samt två fackböcker. Hans första humoristiska vuxenroman Fem stjärnor för Färglösa satte tonen för en ny serie böcker om den påhittade byn i Skåne.
Fotnot: Sölve Dahlgren är även chefredaktör för Boktugg.se

Mer om boken:
Att leva i en femstjärnig stad är ingen garanti för ett femstjärnigt liv. Det får Louise Hathaway och Filip Fredriksson erfara. De hanterar sin stora tragedi på olika sätt. Filip flyttar till Gran Canaria för att bli chefredaktör och framgångsrik författare. Louise återvänder till sin gård och startar en annorlunda restaurang.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

Det kriminella husbilsgänget har blivit laglydigt. Nästan. Husbilsbyn Smaklösa växer, trots att somliga vill kalla det husbilsghetto.

Okända inslag gör intrång i den nu välmående staden som sätter människornas värderingar på sin spets. Hur mycket sanning finns det i legenderna om gruvbarnen och sjöjungfrun i Färglösasjön?

Författaren till Fem stjärnor för Färglösa är tillbaka med en ny besk samhällssatir – en fristående fortsättning där Johannes Perssons ande fortfarande vilar över Färglösa. Den påhittade skånska byn utsätts denna gång för smått övernaturliga, eller bara oförklarliga, händelser. En skröna som med absurd humor gör en djupdykning i några av de allvarligaste ämnen en kommun kan ställas inför.

Boktips-FEMF2-Farglosa-far-frammandeFAKTA
Titel: Färglösa får främmande
Författare: Sölve Dahlgren
Förlag: Hoi Förlag AB
Format: Häftad
Utgivningsdatum: 2016-10-21
Antal sidor: 266
ISBN: 9789176970225

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Finns även i dessa format:
Inbunden
ISBN: 9789176970218
Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

Ebok
ISBN: 9789175578095
Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

MP3-bok
ISBN: kommer i december

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.