ANNONS

Killbergs stänger anrik butik i Växjö

2010 köpte familjen Killberg anrika bokhandeln Quidings i Växjö. Men efter några år av underskott känner de sig nu tvingade att stänga ner verksamheten.

Quidings bokhandel grundades år 1823 och har under de senaste fem åren drivits av en annan anrik familj inom bokvärlden. Killbergs uppköp av Quidings bokhandel grundade sig bland annat på Växjös stadskärnas starka ställning samt en stark tro på den traditionella bokhandelns styrka.

Butiken har, likt övriga Killbergs-butiker, drivits som franchise-verksamhet under varumärket Akademibokhandeln. Förhoppningen var att butiken, genom bland annat omfattande renovering vid övertagandet, skulle kunna komma på rätt köl och kunna öka omsättningen. Det har dock inte blivit som man hoppats och nu meddelar Richard Killberg att utförsäljning av lagret har inletts.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Vi har tagit beslutet efter några år med underskott och lägger ner butiken den sista september. Samarkand har ju gjort att cityläget har blivit sämre och det finns dessutom en större butik inne i city som gör att det är svårt för en liten butik som vår, berättar Richard Killberg för Smålandsposten och säger vidare;

– Det är hemskt tråkigt. Det tycker vi också. När vi gick in och köpte Quidings så hade de det kämpigt men vi bedömde det ändå som att det fanns en möjlighet att vinna en del fördelar (…) Men vi lyckades inte öka omsättningen.

Näst på tur för att ta över lokalerna är Espresso House, så framöver kommer besökare mötas av doften av kaffe istället för doften av böcker.

 

Foto: CC-licens Lars Aronsson

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se

Relaterade nyheter