fbpx

e-böcker svart på vitt

I Frankfurt Book Fairs version av Publishers Weekly presenterar Jo Henry hårda fakta kring e-böcker och deras försäljning. Siffrorna kommer främst från USA och Storbritannien, men kan mycket väl visa på en global trend.

Det största utropstecknet i artikeln är att försäljningen för e-böcker går upp i Storbritannien, men faktiskt inte i samma utsträckning som försäljningen av vanliga böcker går ned. Priset i Storbritannien har dock ökat för e-böcker det senaste året, vilket kan vara en orsak till att ökningen i försäljning inte går lika snabbt.

Från USA rapporteras även följande intressanta siffror, även här med en del fakta som får en att höja på ögonbrynen:

ANNONS
  • Under det första halvåret 2014 stod e-böcker för 23% av den totala försäljningen av böcker.
  • Inom skönlitteratur för vuxna respektive ungdomar, står e-böcker för 30% av försäljningen inom respektive kategori.
  • När det kommer till facklitteratur dock, ligger försäljningen av e-böcker endast på 22%.
  • Barn kan antas vara den minsta målgruppen för e-böcker, vilket också märks i försäljningssiffrorna, som inom denna kategori endast ligger på 13%.

När det kommer till läsningen av e-böcker, rapporterar även artikeln om att användningen av specifika läsplattor för e-böcker minskar. Fler och fler väljer dock att läsa e-böcker i en vanlig surfplatta, medan smartphonen inte lockar till läsande för mer än 6%.

 

Fotografi: alienratt/flickr


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired1@boktugg.se

Stäng meny