fbpx

World Book Night läggs ner

Satsningen på att skänka bort böcker under World Book Night i USA ser ut att ta slut efter tre år.

Anledningen är att man misslyckats med att finansiera projektet trots bidrag och insatser av förlag, författare, bokhandlare, bibliotekarier, tryckerier och distributörer. Det hade krävts ytterligare externa finansiärer, menar arrangörerna.

Den 23 april 2014 skänkte de runt 500 000 böcker. Det gav en viss uppmärksamhet i lokal media, men effekten på bokförsäljningen var inte mätbar, skriver Publishers Weekly.

ANNONS

World Book Night lever dock vidare i Storbritannien och på Irland där man lyckats bättre med att få fram fler finansiärer. Målet för dem är att nå de 35% av britterna som inte läser böcker regelbundet.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

solve@dahlgren.net

Stäng meny