fbpx

World Book Night läggs ner

Satsningen på att skänka bort böcker under World Book Night i USA ser ut att ta slut efter tre år.

Anledningen är att man misslyckats med att finansiera projektet trots bidrag och insatser av förlag, författare, bokhandlare, bibliotekarier, tryckerier och distributörer. Det hade krävts ytterligare externa finansiärer, menar arrangörerna.

Den 23 april 2014 skänkte de runt 500 000 böcker. Det gav en viss uppmärksamhet i lokal media, men effekten på bokförsäljningen var inte mätbar, skriver Publishers Weekly.

ANNONS

World Book Night lever dock vidare i Storbritannien och på Irland där man lyckats bättre med att få fram fler finansiärer. Målet för dem är att nå de 35% av britterna som inte läser böcker regelbundet.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.