Svante Morgan

Resan mot författarskapet startade med boken ”Vilt- och landskapsvård” 1991. Boken som är rikt illustrerad vände sig till jägare och naturvårdare. Den togs väl emot och medförde ett stort antal utgivningar av litteratur inom samma genre, dels egen men också utgivningar där jag deltagit som medförfattare och illustratör. Utgivningen av boken resulterade också i en föreläsningsturné i ämnet som varade under många år. 

Jämsides med detta arbete har jag under varje månad under 24 år illustrerat och skrivit texten till en viltvårdsartikel i tidningen Jaktmarker och Fiskevatten. 

Att skriva en roman fanns under alla år inte på kartan men funderingar över dagens ofta stressande och halvt automatiserade liv födde tanken; hur var det långt tillbaka, för 6000-8000 år sedan? Utvecklingen under min egen livstid har formligen exploderat. I folkskolan bestod svenskan av rätt- och välskrivning med raspig bläckpenna men nu trycker jag in ett antal knappar för texten, jag behöver inte ens stava rätt, det sköter datorn.

Researchen inför manus gav många svar men inte alla. Jag kan hjälpligt tillverka ett spjut men hur utformas spetsen? På gården ligger ett stort flintstycke. . . .