Hans Rosling, professor, föreläsare och folkbildare. Foto: Lawrence Wang/Flickr

Factfulness nominerad till bästa affärsbok 2018

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hans Roslings bästsäljare Factfulness är – som första svenska bok någonsin – en av de 15 nominerade titlarna till priset Best Business Book of the Year.

Det är Financial Times som tillsammans med konsultfirman McKinsey årligen delar ut Business Book of the Year Award och belönar en författare med 30 000 pund. Priset går till den bok som har bidragit med den mest övertygande och angenäma insikten gällande moderna affärsfrågor.


ANNONS


Nu är de 15 nominerade titlarna för 2018 års pris offentliggjorda, och däribland finns Factfulness av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Det är första gången som en svensk bok har blivit nominerad till priset, skriver Di.

– Det är ett verkligt erkännande av den här bokens originalitet och spännvidd, säger Richard Herold, förlagschef på Natur & Kultur, till Boktugg. Den har nått ut med sitt budskap till en bred läsekrets över hela världen, över hela det politiska fältet och till såväl unga studenter som ledande företagsledare och beslutsfattare. Det är en unik bok vars långa liv vi bara är i början av. Vårt fokus nu är att samarbeta med Gapminder för att den också ska användas på skolor och företag. En sådan här nominering bidrar till det.

Listan över de nominerade kommer den 14 september att kortas till fem finalister. Vinnaren presenteras den 18 november.

Factfulness har inte bara blivit en bästsäljare här hemma i Sverige – Hans Roslings sista bok har uppmärksammats på många håll runtom i världen. Bland annat beslutade sig Bill Gates i våras för att ge boken till alla som tog examen vid amerikanska universitet och högskolor.

ANNONS
Alla nominerade till Best Business Book of the Year 2018

Capitalism in America av Alan Greenspan
Crashed av Adam Tooze
The Bank That Lived A Little av Philip Augar
Damaged Goods av Oliver Shah
Bad Blood av John Carreyrou
Billion Dollar Whale av Tom Wright och Bradley Hope
Factfulness av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund
The Value of Everything av Mariana Mazzucato
Give People Money av Annie Lowrey
New Power av Jeremy Heimans och Henry Timms
Gigged av Sarah Kessler
The Billionaire Raj av James Crabtree
Fifty Million Rising av Saadia Zahidi
Brotopia av Emily Chang
Who Is Michael Ovitz? av Michael Ovitz

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.