Factfulness nominerad till bästa affärsbok 2018

Hans Rosling, professor, föreläsare och folkbildare. Foto: Lawrence Wang/Flickr

Hans Roslings bästsäljare Factfulness är – som första svenska bok någonsin – en av de 15 nominerade titlarna till priset Best Business Book of the Year.

Det är Financial Times som tillsammans med konsultfirman McKinsey årligen delar ut Business Book of the Year Award och belönar en författare med 30 000 pund. Priset går till den bok som har bidragit med den mest övertygande och angenäma insikten gällande moderna affärsfrågor.

Nu är de 15 nominerade titlarna för 2018 års pris offentliggjorda, och däribland finns Factfulness av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Det är första gången som en svensk bok har blivit nominerad till priset, skriver Di.

ANNONS

– Det är ett verkligt erkännande av den här bokens originalitet och spännvidd, säger Richard Herold, förlagschef på Natur & Kultur, till Boktugg. Den har nått ut med sitt budskap till en bred läsekrets över hela världen, över hela det politiska fältet och till såväl unga studenter som ledande företagsledare och beslutsfattare. Det är en unik bok vars långa liv vi bara är i början av. Vårt fokus nu är att samarbeta med Gapminder för att den också ska användas på skolor och företag. En sådan här nominering bidrar till det.

Listan över de nominerade kommer den 14 september att kortas till fem finalister. Vinnaren presenteras den 18 november.

Factfulness har inte bara blivit en bästsäljare här hemma i Sverige – Hans Roslings sista bok har uppmärksammats på många håll runtom i världen. Bland annat beslutade sig Bill Gates i våras för att ge boken till alla som tog examen vid amerikanska universitet och högskolor.

ANNONS
Alla nominerade till Best Business Book of the Year 2018

Capitalism in America av Alan Greenspan
Crashed av Adam Tooze
The Bank That Lived A Little av Philip Augar
Damaged Goods av Oliver Shah
Bad Blood av John Carreyrou
Billion Dollar Whale av Tom Wright och Bradley Hope
Factfulness av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund
The Value of Everything av Mariana Mazzucato
Give People Money av Annie Lowrey
New Power av Jeremy Heimans och Henry Timms
Gigged av Sarah Kessler
The Billionaire Raj av James Crabtree
Fifty Million Rising av Saadia Zahidi
Brotopia av Emily Chang
Who Is Michael Ovitz? av Michael Ovitz

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.