Två böcker som Bill Gates tycker att alla ska ha läst

I ett tal på sin gamla skola nämnde Bill Gates två böcker som han anser det är nödvändigt att alla han anställer ska ha läst: Factfulness av Hans Rosling och Steven Pinkers The Better Angels of Our Nature. Den senare är inte översatt till svenska, däremot har Natur & Kultur gett ut Ett oskrivet blad : och andra myter om människans natur och Fri Tanke har gett ut Upplysning nu : ett manifest för förnuft, vetenskap och humanism. Gates har tidigare lyft fram Factfulness som en bok alla människor bör läsa. (Via CNBC)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.