Julkalender 2016 – lucka 6: Ann Ljungberg

Skrivarcoachen Ann Ljungberg läser många manus på ett år. I lucka nr 6 delar hon med sig av några boktips och berättar vad hon planerar för 2017.

Ann Ljungberg har precis avslutat första omgången av sin lektörsutbildning där hon utbildat 12 nya lektörer. Och behovet av hjälp från coacher och lektörer verkar inte minska hos aspirerande författare.

– När jag började som författarcoach för tolv år sedan var jag praktiskt taget ensam. Nu har jag många kollegor, säger Ann Ljungberg.

Hon har nu precis startat aktiebolag och nästa års kalender börjar bli fullbokad.

– Det blir yrkesutbildningar för lektörer och andra litterära konsulter, romanverkstäder i London och New York och en massa mingel för skrivande personer runt om i landet.

Så hur är det med boktips för julklappar och julläsning? I vår julkalender har vi valt samma indelning som Augustpriset tillämpar. Men urvalet är inte begränsat till det senaste årets böcker.

Bokomslag-ett-liv-utan-borjan-9789187595349Skönlitteratur (vuxna): Ett liv utan början av Lena Hansson
– Ett starkt och berörande drama om en adopterad ung kvinna som söker sina rötter i Columbia.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

 

 

Bokomslag-PR-handbok-9789198333916Fackbok: Läs mig – en kreativ PR-handbok av Marthina Elmqvist
– Fackböcker har jag läst massor i år. Ska jag välja en blir det ”Läs mig – en kreativ PR-handbok” av Marthina Elmqvist som har massor av bra tips för författare som vill nå ut i allehanda medier.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

 

Bokomslag-Stjarnlastbilen-9789188195135Barn- och ungdomsbok: Stjärnlastbilen av Anna-Karin Andersson
– Jag har läst flera spännande barnboksmanus i år som jag verkligen hoppas kan bli böcker. Men som tips på redan publicerade böcker, allt av Anna-Karin Andersson! Hon skriver snyggt och spännande.

Köplänkar: [ Köp på Adlibris ] | [ Köp på Bokus ]

 

 

Slutligen, hur firar du själv jul i år och har du sparat någon läsning?
– Julen firas på segelbåten i Georgia, USA – då ska jag läsa böcker från konferensen SKRIV2016, av Sara Lövestam, Jessica Schiefauer och Christina Larsson.

Bilden på Ann, foto: Jini Sofia Lee

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL