Aggie Öhman

Det här är jag, Aggie Öhman:

Aggie Öhman är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har även studerat specialpedagogik och psykologi. Hon arbetar för ökad social hållbarhet för barn och unga genom verksamhetsutveckling och digitalisering.

Genom åren har Aggie funderat mycket på våra barns vardag och 2010 grundade hon bloggen Prestationsprinsen, med berättelser om just Prestationsprinsen. De blev snabbt populära och har nu 10 år senare tagit klivet från skärm till bok. Bloggen blev starten på en ideell förening och verksamhet (prestationsprinsen.se).

Hon stöttar föräldrar, opinionsbildar, samt utbildar och stöttar verksamheter att utveckla sitt arbete med barn och unga. Det handlar om tillgänglighet, psykisk hälsa och framförallt har hon lång och djup kunskap om problematisk skolfrånvaro. Aggie är författare till rapporten ”Skolans tomma stolar”.

Kompletterande data om boken:

Mått:17 x 22 cm

Omfång:119 sidor

Kategori*: föräldraskap, barn-och ungdomspsykologi, uppfostran, undervisning, pedagogik

Utgivning:4/11 2020

*Ni har placerat boken i facklitteratur, men det är skönlitteratur som kan användas som fackbok. Boken består av små berättelser (noveller, kåserier, sagor?)

Kort om boken:

I ett 40-tal korta och lättlästa berättelser möter vi Prestationsprinsen, som inte alltid gör som vi vuxna hoppas. Han tänker ”fan inte gå till den där jävla skolan”. Han är ledsen för att han gjort fel, men förstår inte vad. Han vill inte duscha, inte hänga med, inte prata, han blir arg eller sluter sig. Han får inte fram vad han tänker. Vi kallar det problembeteende, diagnoser eller brist på uppfostran. Men samtidigt sprider han glädje, ordnar lekar, är en mästare på fiol och dataspel.

Boken vill ge insikt, förståelse och stöd till närstående och yrkesverksamma, ja, till alla som möter barn och unga som tänker, känner och gör annorlunda.

Vi skickar gärna ett recensionsex!

För frågor till förlaget och beställning av recensionsexemplar kontakta

Malin Barthelson, malin@barthelsonforlag.se 070 732 76 10

För kontakt med författaren

Aggie Öhman, aggie@prestationsprinsen.se 070 553 85 48

Mer om boken, författaren, foton m.m. på prestationsprinsen.se