Josephine Almanakis

Journalist och författare med stort intresse för språk och berättelser.

Författaren kommer från den västgötska staden Alingsås. Efter gymnasiet flyttade hon till Spanien, lärde sig spanska och gick journalistlinjen. Hon bodde där i 12 år innan hon flyttade hem till Sverige. Skrivandet har alltid varit en stor del av Josephine Almanakis liv men det var först efter en skrivarkurs på Skrivarakademin 2013 som hon kom igång med det skönlitterära berättandet. Författaren är fascinerad av språk, nyanser och formuleringar. ”Så när bokprojektet startade var det som att hitta hem”, säger hon. Debutromanen ”Det man inte vet har man ingen aning om” är en underhållningsroman man blir glad av, en feelgood med udda karaktärer.

Boken gavs ut på eget förlag, Acrocon, som författaren startade med sin sambo Martin Edgren, numer också förläggare. Det har varit en lång och rolig resa där Bokmässan var startpunkten för boken. Acrocon bestämde sig för att ge ut pocket från början för att priset inte skulle vara en tröskel för nya läsare. Boken har blivit väl mottagen och fått fina recensioner.

Författaren säger att som egenutgivare måste man kämpa för man får inget gratis. Det ger också frukt att jobba hårt. När Acrocon gör bokslut för 2017 kan författare och förläggare konstatera att ”Det man inte vet har man ingen aning om” har nått till drygt 900 läsare sedan den gula boken såg världens ljus i september. ”När man väl börjat kan man inte sluta”, berättar Josephine Almanakis som jobbar på nästa bokprojekt.

En berättelse där vänskap, tro på framtiden och invanda relationer blandas med rädsla, ett annorlunda jobb och döden. Skrivprocessen har olika faser. Lika viktigt är det att tänka på sin berättelse, läsa böcker att inspireras av och gotta sig i andras hantverk, som att vara disciplinerad och skriva på sitt eget manus.

”Jag tycker alltid att man längtar efter att vara i nästa fas, därför försöker jag stanna upp ibland och njuta av där jag är just nu”, avslutar författaren.

 

https://www.facebook.com/josephinealmanakis