Rosita Söderström

Skrivandet startade tidigt med bokidéer under barndomen och brevskrivning genom hela ungdomstiden. Jag var även en regelbundet aktiv brevväxlare, både in- och utrikes, och skrev även flera uppmanings- och förfrågningsbrev till olika tillverkare av livsmedel och hygienartiklar. Eftersom min medvetenhet ökade till vad vi gör mot både våra medindivider och Moder Jord. Jag ville inte bara reagera utan också agera, så i slutet av åttiotalet påbörjade jag min veganska livsstil med holistiskt tänkande.

Jag har också alltid skrivit mycket dikter. Dikterna Rosen och Näring har publicerats i svenska vecko- och dagstidningar. Av Världsnaturfonden WWF:s dåvarande chefredaktör fick jag förfrågan om att skriva en bokrecension till deras kommande årsbok för 1993, När dimman lättar - boken om regnskogens världar, av Mattias Klum och Hans Odöö. Recensionen blev publicerad i WWF:s tidning Panda nr 6-92. På nittiotalet blev jag även en av vinnarna i WWF:s fototävling.

Melowi-Di-Dos berättelse - De nya Tidskämparna, är min debutbok, inledningsboken till en serie, där karaktärerna byggs upp på ett fabelliknande vis med influenser från poesin, varvat med diktens lyrik. Värnandet om Moder Jord, varandra och det skrivna ordet är kärnan till mitt kall att skriva i bokform. I skrivandets stund pågår den fjärde boken.