Berndt Alfred Paulsson

Berndt Alfred Paulsson tar del av kunskaperna och erfarenheterna hos Robert Fisk. Frid över dennes minne. Under åren har det blivit bortåt trettio hyllmeter litteratur kring geopolitiska ämnen. Inköpt, läst och kommenterat, med många titlar redovisade i denna boks litteraturlista.

Berndt A. Paulsson har en filosofisk-politisk magisterexamen vid Stockholms Universitet med huvudämnet kulturgeografi. Han har en lång erfarenhet av skilda arbeten inom svenskt försvarsväsende och svensk utrikeshandel. Efter pensioneringen har han bl.a. skrivit fakta- och reseguider om andra länder, om Grekland och om Brasilien.

Efter dessa landbeskrivningar ligger fokus på internationell politik. 

Femton års omfattande forskning har resulterat i följande skrifter:

Krigsmaskinen Med våld, vapen och egen valuta skall världen erövras. Men imperier förtvinar invärtes. 964 sidor.

Utkom oktober 2017. 

Bankcentralen En världsordning styrd av privat kapital. Den bästa soldaten heter pengar. 818 sidor.

Utkom februari 2021

Folkfienden Den globala klasskampen. 340 sidor.

Utkom februari 2022

SuperGongo Maktelit som folkfiende. Privat kapital styr bankerna. En helt avslöjande studie i globalt maktmissbruk. 596 sidor.

Ute på marknaden i juni 2023.

Presidenten Trump i USA snubblade vid den här föreställningen om folkfiendskap när han var förbannad på media i Förenta staterna, medan vår inställning är otvetydig – en hel regim föraktar - genom sina handlingar - sitt eget och andras folk. Det är ett uttryck för en kamp mellan klasser i det globala samhället och kampen – ibland i form av krigshandlingar och alltid med kapitalet som vapen - styrs ovanifrån. Vi är offren och vi tror oss kunna ha och vara värdiga ett fredligare liv.

MOVE
Publications / Berndt A. Paulsson