Gustaf Forssell

Jag är uppväxt i Bullmark, tre mil nordväst om Umeå. Mitt industrihistoriska intresse fick jag genom mitt tidigare arbete och fackliga engagemang på Östrands sulfatfabrik i Timrå.

Våren 2016 kom ett större verk ut, ”Från stenyxa till hockeyklubba – boken om Timrå”, en resa i områdets historia, från berggrundens bildande, landhöjning, befolkande, jordbruks- och industriutveckling till nutid.

Boken "Sarek till Arktis", som gavs ut av Ord&Visor Förlag i slutet av augusti 2021, har Anita och jag skrivit tillsammans.

Jag är medlem i Sveriges Författarförbund och i Föreningen Arbetarskrivare. Jag har skrivit novellsamlingen Segelmakarens testamente och deltagit med noveller i fackförbundspressen och i olika antologier från Föreningen Arbetarskrivare, ABF och Glesbygdsverket. Till händelserna i mina noveller har jag hämtat näring ur mitt arbete som reparatör på Östrands massafabrik och mitt arbete som arbetsterapeut och rehabkoordinator. Jag har också skrivit dramatik, två arbetarspel som uppfördes under 1990-talet. Filmen från arbetarspelet Kungen av Österström finns nu på YouTube tack vare Arne Johansson på Järkvissle Film & Media.