Catrine Tollström

Catrine Tollström (f. 1968) är författare av thrillers och fackböcker, författarcoach och diplomerad lektör. Hennes debutroman ”Experimentet” ges ut av HarperCollins Nordic i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Den senaste thrillern ”Loppet” (2017) kännetecknas av skyhögt tempo och tar avstamp i att en av segerfavoriterna försvinner mitt under Vasaloppet.

Catrine är även författare till skrivhandböckerna ”Fängsla dina läsare, väck spänning och berör på djupet, samt ”Överraska dina läsare, en idébank för oväntade vändningar” (båda 2017). Hon är också publicerad i en mängd novellantologier.

Djur och natur är viktigt för Catrine och båda finns det gott om i skrivmiljön på landet utanför Västerås. Där bor hon i ett gammalt skolhus och skriver med hund på fötterna, höns sprättande utanför fönstret och kakburk inom räckhåll.

Hon har lång högskoleutbildning inom kultur- och beteendevetenskap samt är diplomerad inom NLP, hypnos, är coachutbildad mm. Catrine har bland annat arbetat som kurator och som yrkesvägledare.

Catrine innehar stol nr 8 i Fåröakademien, blev Bokens dag-stipendiat i Västmanland 2014 och gick till final om Selmapriset 2015. Som skönlitterär författare betonar hon gärna psykologiska djup och levererar oväntade vändningar. Frihet kontra beroende är ett centralt tema i hennes författarskap. Som lektör är hon noggrann och ger konkreta tips för att utveckla skönlitterära manus till max.

Författarsida på Facebook: http://www.facebook.com/tollstromcatrine