Så här blir du miljonär som företagare

Så här blir du miljonär som företagare
Författare
Medverkande
Förlag Sterners förlag
GenreEkonomi
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor171
Vikt112 gr
Utgiven2023-09-05
SABQci
ISBN 9789198721461

ENTREPRENÖRERNAS BÄSTA TIPS. Som företagare ägnar du förmodligen nästan all din tid åt företagets bästa och hur du kan utveckla den affärsidé du brinner för. Troligen glömmer du att tänka på din egen privatekonomi. Även om ett välskött företag kan vara den bästa spargrisen. Men under företagets uppbyggnad behöver du också tänka på din privata ekonomi som företagare. Per H Börjesson och Günther Mårder bjuder här på sina bästa tips:

Vägen till ett framgångsrikt företag och hur du klokast får ut kapital ur ditt företag.

Företagets finansiering, ägarformer och ägarkonstellationer.

Hur då får högre värdering av företaget och tankar inför en överlåtelse.

Hur du bäst förvaltar kapitalet efter försäljningen.

Tips till våra politiker om vad som måste göras för att underlätta företagande i Sverige.

PER H BÖRJESSON grundare och vd för investmentbolaget Spiltan Invest, som investerar i minoritetsposter i onoterade och noterade bolag. Han har skrivit ett antal böcker om sparande och brukar även kallas Sveriges Warren Buffett som är världens kanske främste kapitalförvaltare.

GÜNTHER MÅRDER var sparekonom på Nordnet, vd för Aktiespararna och senast mångårig vd för Företagarna. Han är entreprenör ut i fingerspetsarna och känd för sin sparsamhet. Har även kallats Sveriges snålaste man. I dag är han investerare, styrelsearbetare och föreläsare.

Vad de båda författarna tillsammans inte vet om privatekonomi, investeringar och kapitalförvaltning är förmodligen inte värt att veta.