Call of Cthulhu Sverige. Tjurmannen från Kungsskär

Call of Cthulhu Sverige. Tjurmannen från Kungsskär
Serie Call of Cthulhu Sverige
Författare
Medverkande
Förlag Eloso Förlag
GenreSpel
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor204
Vikt936 gr
Utgiven2020-10-19
SABRdc
ISBN 9789198542035

Bohuslän 1909

Så vacker den är. Hornen! Hållningen! Rutger Wrangel lyfte bronsstatyetten, varligt som vore den en nyfött barn, mot ljuset.  Professor Cederblom sträckte fram handen för att röra vid objektet, men Rutger var inte redo att lämna det ifrån sig: Försiktigt. Den är bräcklig. Låt mig sköta det här. Anna Wrangel hämtade en av de minsta lådorna, bäddad med träull. Rutger sänkte försiktigt ner Tjurmannen i lådan och strök med fingret mellan de krökta hornen. Det här var värt allt trassel med bondlurkarna , sa han. Mer än värt det.

Stockholm 1926

Sjutton år har passerat sedan statyetten av Tjurmannen lyftes upp ur en megalitgrav på Bokenäset. Nu ska den äntligen visas upp för allmänheten, tillsammans med andra märkliga fynd från utgrävningen.

Utredarna dras in i arbetet kring utställningen på Nationalmuseum. Fynden väcker uppmärksamhet bland grupper både inom och utanför Sveriges gränser. Tjurstatyettens märkliga historia flätas med händelser i Ryssland under tsardömets sista dagar och med en många tusen år gammal konflikt. Utredarna får anledning att besöka både lantliga avkrokar och storstäder i sökandet efter sanningen om Tjurmannen. Tjurmannen från Kungsskär är en kampanj till Call of Cthulhu Sverige, som i klassiskt manér för utredarna från Stockholm till västkusten och vidare i jakten på en sanning och ett mysterium som riskerar göra dem galna.

Vilka hemligheter bär tjurmannen på och vad är det som vilar i djupet utanför Kungsskär? Äventyret är skapat av de prisbelönta författarna Gunilla Jonsson och Michael Petersén.