Trots allt som hänt

Trots allt som hänt
Författare
Förlag Vulkan
GenreMemoarer och biografier
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor269
Vikt642 gr
Utgiven2023-10-20
ISBN 9789189792050

Nevenka Kronbergs självbiografiska bok tar sin början på 60-talet då familjen flyr sitt hemland. Porten till Sverige är välkomnande och arbetsgivarnas dörrar står på vid gavel. Anpassningen till det nya landet genom arbete och skola går framåt. Men en dag förändras livet för alltid. Nevenka är tio år när hon och familjen drabbas av det ofattbara. Vi får följa deras väg ut ur det bråddjupa mörkret för att hitta ljuset igen. För Nevenka handlar det om att finna sin väg i livet i skuggan av sorgen.

Trots allt som hänt är en berättelse om starka släktband och relationer som utspelar sig i storslagna miljöer och platser, där familjen rör sig genom tre kontinenter. Karaktärerna skildras på ett levande sätt. Språket är målande och medryckande, därtill poetiskt.

Det är en personlig betraktelse om författarens resa in i vuxenlivet, om kärleken till familjen och hemlandet. Och att trots allt som hänt våga tro på framtiden. Beskrivningen av samtiden och Malmös förändring genom sex decennier skänker en historisk stämning åt berättelsen.

Till minne av författarens bror kommer hälften av intäkterna från försäljningen av denna bok att gå till Rädda Barnen.

Efter en lång yrkeskarriär inom det svenska näringslivet, senast som HR-chef, har Nevenka ägnat sig åt skrivande. Detta är hennes debutbok.