Fashion & gasoline

Fashion & gasoline
Författare
Förlag Kunskapshuset Förlag
GenreFilm och fotografi
FormatKartonnage
SpråkSvenska
Antal sidor219
Vikt1364 gr
Utgiven2023-08-21
SABIna
ISBN 9789189547100

Ingen trodde någonsin att Malin och Kent skulle vara en perfekt match. Hon är klänningsdesignern som kommer från en akademikerfamilj. Han är mc-byggaren som växt upp bland bikers och raggare. Båda två är självlärda och skapar utan regler utifrån inspiration och vision.

I Fashion & gasoline kommer kontrasterna fram. Det hårda med det mjuka, det feminina och det maskulina – klänningarna och motorcyklarna. Bakom varje plagg och mc finns en historia. Alla kreationer är exklusiva, skapade i endast en upplaga – ofta till kända kunder – och boken är ett sätt att bevara dem och visa upp dem. Malins klänningar har burits av kändisar som Maria Montazami och Serena Williams, och landslagsspelaren Andreas Granqvist kör en Kent-designad bike, för att nämna ett fåtal. Förhoppningen är även att kunna inspirera andra till att komma i kontakt med sin kreativa sida, hitta styrkan i den och tro på sig själva.

En vacker coffee table-bok som väcker nyfikenhet och passar i alla hem. Malin föddes 1967 i Göteborg, men bor i Helsingborg tillsammans med sin man Kent, även han född 1967. Malin är creative designer och klänningsmakare. Hon brinner för det kreativa och älskar att arrangera events. Kent bygger custom-made motorcyklar. Han lyckades en gång, tillsammans med några kompisar, bygga en hoj på åtta dagar och kamma hem första pris på en stor utställning med den. Hojen blev uppmärksammad i Europa såväl som i USA och Japan.

Malin och Kent tillbringar gärna sin tid i Los Angeles, en stad som de båda hittar mycket inspiration i. Deras kreationer syns på röda mattan så väl som på motorvägen.


Boken Fashion & gasoline är en berättelse om deras passion för skapandet, deras intressen, liv och varandra. De korta sammankopplade anekdoterna är lättlästa, och ligger nära talspråket vilket ger en känsla av närvaro. /…/ Fashion & gasoline är en inspirationskälla, självbiografi och fotobok i ett vackert format. Den avslutas med några spännande matrecept och tacksägelser.
BTJ-häftet nr 17, 2023. Lektör Tom Hermansson Snickars