Signaturen i cellen : om DNA och intelligent design

Signaturen i cellen : om DNA och intelligent design
Författare
Medverkande
Förlag Timoteus Förlag
GenreBiologi
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor578
Vikt820 gr
Utgiven2022-11-17
SABUeab
ISBN 9789189414839

Hur uppkom livet?

Med Signaturen i Cellen presenterar Stephen C. Meyer ett litet mästerverk: Från den mystiska élan vital (livskraften) via ursoppan och DNA-molekylens upptäckt fram till kemisk evolution, slumphypotesen, intelligent design med mera, guidar Stephen C. Meyer oss genom forskningen samtidigt som han berättar om sin egen resa från oljeindustrin i Texas till doktorandstudier i Tyskland och forskning kring ”livets uppkomst”. Vetenskapens talrika försök att lösa detta mysterium blir levande för oss när de förklaras med pedagogisk finess och analyseras med vetenskaplig noggrannhet. Vad är upphovet till DNA-molekylens information?

Meyer visar övertygande att argumenten för intelligent design inte bygger på okunskap eller på ”ovetenskap”, utan tvärt om på gedigen vetenskaplig grund.Dr Stephen C. Meyer doktorerade i vetenskapsfilosofi vid universitetet i Cambridge. Som tidigare geofysiker och collegeprofessor är han nu direktor för Centrum för Vetenskap och Kultur på Discoveryinstitutet i Seattle.
Han har framträtt i olika TV-sammanhang och tidningar i USA, samt vid två tillfällen varit förstasidesstoff i New York Times. Signaturen i Cellen valdes till en av årets böcker av den ansedda litteraturtidskriften The Times Literary Supplement.Med förord av prof Ola Hössjer, Stockholms universitet