Röd drottning

Röd drottning
Serie Antonia Scott
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Nona
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatLjudbok (mp3)
SpråkSvenska
Vikt0
Utgiven2022-11-14
SABHce
ISBN 9789189359956

***  "Förstklassig thriller. Thomas Harris möter Dan Brown."  Booklist ***

***  "Läsarna kommer att falla för Antonia Scott. Karaktären är utan tvivel det bästa som har hänt den internationella thrillern de senaste tio åren."   ABC ***

***  "... sätter en ny guldstandard för thrillers."  USA Today ***

***  "... en mästerlig berättare"  Le Monde ***

Antonia Scott är speciell. Väldigt speciell. Hon är varken polis eller kriminolog Hon har aldrig använt pistol eller burit polisbricka, men har löst mängder av svåra brott. Hon har en exceptionell förmåga att ta in enorma mängder detaljerad information och se samband som ingen annan ser.

Men nuförtiden vägrar Antonia att lämna sin lägenhet och hon tar inte heller emot besök. Efter att hennes senaste uppdrag slutade i katastrof har hon barrikaderat sig i hemmet. Men när sonen i Spaniens mäktigaste bankirfamilj hittas mördad i familjens rigoröst övervakade hem och dottern till en av världens rikaste män, en mogul i textilbranschen, kidnappas på väg hem från en hästtävling, måste Antonia lockas fram ur sitt gömsle.

Polisen kan inte kopplas in. I stället får ett hemligt europeiskt nätverk Röd drottning som verkar i utkanten av lagens ramar, i uppdrag att lösa fallet. Men det är en kamp mot klockan och Röd drottning kommer inte att lyckas utan Antonia och hennes övermänskliga förmåga att lösa omöjliga brott.