Desirada

Desirada
Författare
Medverkande
Förlag Pocketförlaget
GenreUtländska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor323
Vikt183 gr
Utgiven2010-03-17
SABHce
ISBN 9789186369224
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Marie-Noëlle har alltid undrat vem som är hennes far. Hennes mor var bara femton år när Marie-Noëlle föddes och lämnade henne hos den barnlösa Ranélises. Själv försvann hon till Paris för att söka lyckan. Strax efter sin tioårsdag får Marie-Noëlle brev från sin mor som vill att de ska återförenas i Frankrike. Nu tvingas hon lämna tryggheten på Guadeloupe och resa ut i det okända. I Paris grå förorter väntar ingen öppen famn; mamman är känslokall och avvisande och plågas av minnen från det förflutna.
Marie-Noëlle slutar aldrig att grubbla över moderns hemlighet och när hon nås av beskedet att Ranélise har gått bort, bestämmer hon sig för att resa tillbaka till Guadeloupe och söka sanningen.

Desirada är en berättelse som sträcker sig över tre generationer och tre kontinenter. Det är en familjesaga om förlorad kärlek, om mörka hemligheter och gäckande sanningar. Maryse Condé är Västindiens främsta författare. När romanen Färden genom mangroven utkom på svenska hyllades den av en enig kritikerkår.

"Detta är en författare i nobelprisklass."
Dagens Nyheter

"En lysande roman."
Svenska Dagbladet

"Om du har bestämt dig för att bara läsa en enda postkolonial roman i livet, är det Desirada av Maryse Condé du ska läsa. Den sammanfattar allt."
Borås Tidning