Färden genom mangroven

Färden genom mangroven
Författare
Medverkande
Förlag Pocketförlaget
GenreUtländska berättare
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor252
Vikt148 gr
Utgiven2008-04-16
SABHce
ISBN 9789185625789
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
"Detta är en författare i Nobelprisklass."
Dagens Nyheter

Francis Sancher hittas död, med ansiktet nedtryckt i leran, på en stig i den lilla byn Rivière au Sel på Guadeloupe. I livet var han en hemlighetsfull man som ofta brukade förutspå att han skulle gå en onaturlig död till mötes.

Sancher var en främling och bland byborna cirkulerade historier om hans ondska. Han hade kommit från ingenstans och slagit sig ned i ett gudsförgätet hus utanför byn. Romflaskan och några få förtrogna var hans enda sällskap.

Men fastän byborna skydde honom som pesten kommer de alla till hans likvaka, för sådan är seden. Här möter vi dem alla och genom deras minnen även Francis Sancher. Under natten rullas historierna om denne hemlighetsfulle man ut och vi får pusselbitarna till mysteriet Francis Sancher.

Färden genom mangroven är en färgstark skildring som levande fångar den karibiska kulturens temperament och dramatiska historia.

"Färden genom mangroven är en mycket färgstark, vemodig och ömsint skildring av den karibiska blandkulturen."
Norrköpings Tidningar

"En mycket stark roman"
Gefle Dagblad

"Det är omöjligt att läsa Condés romaner utan att bli vemodig och på samma gång upprymd över inblickarna i människornas hjärtan, med alla sina hemliga förvecklingar, motsägelser och under."
The New York Times