Räddaren den barmhärtiga

Räddaren den barmhärtiga
Serie Grafiska Novelletter
Författare
Medverkande
Förlag Seriefrämjandet & Kolik förlag
GenreSerier och skämtteckningar
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor36
Vikt50 gr
Utgiven2014-05-17
SABHci
ISBN 9789185161744
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Om Räddaren den barmhärtiga I en tät mörk skog hörs snabba steg, klövar som virvlar upp smuts från marken där de rusar fram. En obönhörlig jakt mellan buskar och träd. PANG! Skott viner mellan stammarna och det blir tyst. Ett par stadiga stövlar hörs målmedvetet stega fram genom gläntan, taktfast mot det träffade bytet. Skadeskjutet i ett rangligt språng kastar sig rådjuret undan. Tills hon faller då orken inte räcker. En flicka med lättare steg hittar henne och ser skadan. Hos flickan ska rådjuret vara tryggt. Flickan vill hjälpa. De gömmer sig i en buske för att undkomma jägaren. Men vad händer när någon börjar leka att ett hot riktat mot någon annan är ett äventyr skapat för den själv?

Räddaren den barmhärtiga är en historia om solidaritet, sympati och våld. Om hurvida hjälpsamhet är villkorad och självisk eller om vi kan vara goda utan baktankar.

Om Saskia Gullstrand Saskia Gullstrand, född 1989 i Ystad nu verksam i Malmö. Hon är utbildad på Serieskolan i Malmö och Västra Nylands Folkhögskola i finska Karis. Hon har tidigare också utbildat sig inom animation och filmskapande. Saskia är en del av seriekollektivet Dotterbolaget.

Efterord av Tove Folkesson, född 1981 i Stockholm men uppvuxen i Kalmar med omnejd. Hon har skrivit poesi och är musiker när hon inte undervisar på Fryshuset i Stockholm. 2014 debuterade Tove med den kritikerrosade romanen Kalmars Jägarinnor (Weyler förlag).

Del av bokserien Grafiska Novelletter som ges ut i samarbete mellan Seriefrämjandet och Kolik förlag.