I dina kvarter : en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor

I dina kvarter : en bok alla bör läsa, om mäns våld mot kvinnor
Författare
Förlag Idus Förlag
GenreHälsa, skönhet och sex
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor331
Vikt634 gr
Utgiven2023-11-09
SABVnam
ISBN 9789176348451

 

I dina kvarter är en lättläst bok om ett svårt ämne mäns våld mot kvinnor, ett av våra största samhällsproblem. Det är en ögonöppnande bok där vi får möta våldet som män utsätter kvinnor och barn för och som pågår varje dag, dygnet runt. Boken ger svar på de frågor många av oss har.

Du som läsare bjuds in i utlämnande samtal med utsatta kvinnor, en dotter och några närstående. Deras upplevelser blandas med fakta om våldets nedbrytande processer, omgivningens betydande roll, myndigheters ansvar, listor med varningssignaler, checklistor, tips och råd. Oavsett om du själv är utsatt för våld, är orolig för någon i din närhet, möter utsatta kvinnor och barn i ditt yrke eller sitter i en beslutsfattande roll i samhället, är detta en bok du bör läsa.

Det råder en stor kunskapsbrist om mäns våld, i vår omgivning, hos våra myndigheter och våra politiker. Trots att media lyfter frågan allt mer, finns en massiv tystnadskultur i vardagen som bidrar. Priset är högt för vår tystnad, okunskap och låga prioriteringar - och det är kvinnor och barn som betalar. Det är dags att bryta den tystnadskultur som håller fördomar och okunskap vid liv och skuldbelägger våldsutsatta. Kunskap är ett första steg till förändring.

Med boken vill författaren sprida kunskap, motivera och inspirera till förändring.

En heltäckande bok om mäns våld mot kvinnor, som på ett konkret sätt visar hur mäns våld mot kvinnor ser ut och vad som behöver göras för att kvinnor och flickor ska få leva sina liv som de vill, fria från alla former av våld och förtryck.  Olga Persson, förbundsordförande på Unizon

"En fantastisk text att läsa. En viktig handbok med information för verksamheter och personer som kommer i kontakt med våldsutsatta kvinnor och barn." Elisabeth Massi Fritz, brottmålsadvokat, Advokatbyrån Elisabeth Fritz