Färden genom mangroven

Färden genom mangroven
Författare
Medverkande
Förlag Leopard Förlag
GenreUtländska berättare
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor251
Vikt220 gr
Utgiven2018-11-02
SABHce
ISBN 9789173438667
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Maryse Condé är vinnaren av Den Nya Akademiens Litteraturpris 2018

Utbölingen Francis Sancher hittas en dag död, med ansiktet nertryckt i leran utanför den lilla byn Rivière au Sel på Guadeloupe. Det förvånar få av byns invånare eftersom Sancher ofta brukat förutspå att han skulle gå en onaturlig död till mötes. Han var en hemlighetsfull och vemodig man, lika avskydd som älskad. Byborna samlas till en gemensam likvaka och under en och samma natt berättas vars och ens livshistoria. Deras minnen bidrar med olika pusselbitar till mysteriet Francis Sancher och det blir en berättelse om kärlek och hat, om rädsla, men också om försoning. Färden genom mangroven är en färgstark skildring som levande fångar den karibiska kulturens temperament och dramatiska historia. 

Maryse Condé, född 1937 på Guadeloupe, anses vara en av den karibiska litteraturens främsta författare. Hon har skrivit ett tjugotal romaner, är flerfaldigt prisbelönad och har undervisat vid bland annat Harvard och Columbia University i New York. 

Condé is a born storyteller.  Publishers Weekly  

Honest, exquisitely measured inspiring in its reminder of the human spirit s capacity to endure. The New York Times Book Review 

Condé conveys the many subtle distinctions of colour, class, and language that made up this society." Chicago Tribune