Svenska lanthus: Arkitektur och interiörer från fem sekel

Svenska lanthus: Arkitektur och interiörer från fem sekel
Författare
Medverkande
Förlag Max Ström
FormatInbunden
SpråkSvenska
Vikt1476 gr
Utgiven2010-10-01
ISBN 9789171261960
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

»En vacker bok, rikt illustrerad, om fenomenet svenska lanthus«
SvD

»Jag förförs!«
Dala-Demokraten
»en spännande resa genom tid och rum«
Skånska Dagbladet

Svenska lanthus är ett praktverk om en av Europas bäst bevarade hemligheter. Det är en på många sätt helt okänd kulturskatt som nu lyfts fram av Susanna Scherman och fotografen Åke E:son Lindman. De har tillsammans rest runt till lanthus i Sverige för att skildra arkitektur och inredning i allt från kungliga slott och herrgårdar till prästgårdar och besuttna bondgårdar.

I initierade texter och fantastiska bilder beskriver de tjugo av Sveriges vackraste lanthus, från 1400-talet till andra hälften av 1800-talet, utifrån de senaste arkitekturhistoriska rönen och med känsla för spännande och intressanta detaljer. Resultatet är en oemotståndlig resa genom tid och rum.

Susanna Scherman är fil.dr i konstvetenskap på Lunds universitet och har i många år forskat kring 1700-talskakelugnar. Hennes bok Den svenska kakelugnen, som utkom 2007, blev nominerad till Augustpriset.

Åke E:son Lindman är Sveriges främsta arkitekturfotograf. Han har medverkat i ett antal böcker och fotograferat för många tidskrifter, både internationella och svenska.