Vind och Solgunga

Vind och Solgunga
Författare
Medverkande
Förlag Lek&Visa
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor52
Vikt200 gr
Utgiven2011-12-01
ISBN 9789163396977
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Den ”klassiska” sagan utspelas ofta i skogen. Det är en plats som på samma gång är trygg och spännande. Så har det varit i alla tider, ända sedan vi satt runt lägerelden, fängslade av en god berättelse. En annan ”klassisk” sagokomponent är att de unga hjältarna stöter på olika prövningar på sin väg mot det lyckliga slutet. Allt detta och mycket mer finns i den här boken. Det handlar om att finna (och vinna!) vägen till sin egen styrka och fantasi.
Vind är dock en helt vanlig pojke som snart ska börja i skolan och miljön för boken en naturlig skildring av norrländsk glesbygd.

Berättelsen om Vind och Solgunga är en lockande läsa-själv-bok med lagom långa kapitel, men också en perfekt inspirationsbok för barngrupper, då den kombineras med tillhörande cd med 16 barnvisor. På ett lekfullt sätt introduceras olika utmaningar som stärker självkänslan och kroppskontrollen.

Tack vare Jolina Viklunds roliga och detaljrika bilder kan man lugnt säga att den klassiska sagan nu har klivit in i 2000-talet.
Författaren Annika Edin finns representerad i flera antologier men har främst varit verksam som musiker / kompositör med många album i bagaget. Här låter hon alla sina talanger smälta samman med åratals erfarenhet av praktiskt arbete med barn- och ungdomsgrupper.