Växthuset : Det lustfyllda rummet

Växthuset : Det lustfyllda rummet
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreTrädgård
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor142
Vikt634 gr
Utgiven2005-04-28
SABQe
ISBN 9789153426295
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Marie Åberg Secher har arbetat i och med växthus i över 30 år och tycker fortfarande att det är ett fantastiskt rum där hon upplever glädje, nyfikenhet och stimulans. Växthuset blir vad du gör det till, antingen du vill ha ett ställe att odla grönsaker, en plats för dina orangeriväxter eller en vrå där du själv kan koppla av i en korgstol. Där har växter ett idealiskt klimat och du själv ett härligt, tempererat rum.

Men oavsett hur du tänker använda ditt växthus är det mycket att tänka på innan köpet. Vilken storlek på växthus ska du köpa? Ska det vara fristående, byggt på mur eller ihop med boningshuset? Var i trädgården ska växthuset placeras? Hur gör man grunden? Hur vattnar man? Jord och sådd? Är ventilation, skuggväv och tillskottsvärme ett måste? Vad är egentligen skillnaden mellan kallväxthus och varmväxthus? Hur ska ventilationsluckan placeras? Och även för den vane växhusodlaren dyker det upp nya frågor, t.ex. om biologisk bekämpning och om elinstallationer. Svaren på alla dessa frågor och en hel del andra finner du i den här boken. Du får också veta hur du bäst odlar vin, vad du kan göra med dina skördade tomater och mycket mer.

Det här är en omfattande revidering av boken som kom ut för första gången 1998 och som blev en stor succé. Det mesta är nu omarbetat och uppdaterat och mycket är helt nytt, bl.a. kapitlet om vin. Det finns också ett nytt kapitel om biologisk bekämpning, ett kulturschema, ett temperaturschema och ett nytt kapitel om skötsel av växthuset. Vidare är kapitlet om inredning av växthuset betydligt utökat och likaså beskrivningen av olika växthustyper.