Studentens guide till uppsatsen : en reflektionsbok för uppsatsstudenter och akademiskt vilsna

Studentens guide till uppsatsen : en reflektionsbok för uppsatsstudenter och akademiskt vilsna
Författare
Förlag Studentlitteratur AB
GenrePedagogik
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor161
Vikt324 gr
Utgiven2023-12-22
SABEabf
ISBN 9789144179780
Hur tar man sig igenom ett uppsatsarbete så enkelt som möjligt och med så bra betyg som möjligt? Den här boken är skriven för att hjälpa dig att lyckas i akademin. Genom att bättre förstå den akademiska miljön och därmed vad det är som styr lärare och examinatorer när de gör sina bedömningar kan du utveckla ditt skrivande och dina betyg. Redskapet är systematisk reflektion.

Boken hjälper dig att successivt utveckla din förståelse för de vetenskapliga grunderna och därmed hur du kan designa en studie och formulera text så att vetenskapligheten värnas och att du kan försvara dina val och din självständighet. Varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor där du får bearbeta de teman som tagits upp och därmed bli lite klokare.

Boken utgår från att pluggande och lärande inte handlar om att plöja så många sidor som möjligt. Ett gott lärande handlar i stället om att bejaka olika tankeutflykter, styra tanken mot produktiva idévärldar och relatera det du redan kan och har upplevt till de tankar som texten väcker. Att dela tankarna i samtal med andra kan ge dem ytterligare bredd och djup. På sätt och vis handlar boken om behovet av fika. Fika ofta.