Frankfurt Marathon ställs in – vad innebär det för bokmässan?

Många löpare har tränat för Frankfurt Maraton som skulle ägt rum den 31 oktober 2021. Nu ställs den in. Veckan innan ska den internationella bokmässan arrangeras i samma stad. Foto: iStock.

Idag meddelade arrangörerna att Frankfurt Mainova Frankfurt Marathon 2021 ställs in med anledning av pandemin. Den skulle ägt rum 31 oktober. Veckan före 20-24 oktober ska den internationella bokässan äga rum i samma stad.

Facebook skriver Frankfurt Maraton att de ”i samförstånd med staden Frankfurt har beslutat att ställa in Mainova Frankfurt Marathon 2021. Tyvärr har denna flytt blivit oundviklig mot bakgrund av de fortsatta restriktionerna för stora evenemang och alla osäkerheter som förekommer på grund av virusmutationer och en eventuell förnyad våg av pandemin i höst.”

Istället siktar man på att genomföra sitt maraton nästa år, den 30 oktober 2022. Även 2020 ställdes Frankfurt Marathon in, senast det genomfördes 2019 deltog 10 500 löpare och det är Tysklands näst största maraton.

Bokmässan i Frankfurt har tidigare signalerat att man satsar på en hybridmässa med större fysiska inslag. Men precis som för Frankfurt Marathon finns det stor osäkerhet kring vilka restriktioner som kommer att gälla i slutet av oktober.

För Bokmässan är dock en hybrid- eller helt digital mässa ett alternativ som går att genomföra. Ett ”virtuellt” maraton på distans skulle förstås gå att genomföra, men är betydligt svårare.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.