Carol Sjögren debuterar med ”Yogahgaia – en lekfull yogaresa för barn”

Carol Sjögren. Författarfoto: Jessika Nord

Ända sedan jag blev yogainstruktör har jag funderat på att skriva en bok om yoga för barn. När jag jobbade på förskola märkte jag att yogaövningar gjorde barnen mer avstressade och lugna. Jag testade att kombinera övningarna med sagoberättande och rollspel. Det fick barnen att uppleva övningarna som en spännande lek och gjorde dem mer fokuserade på yogans olika rörelsemoment. 

En dag sa min sons förra flickvän att om hon utövat yoga när hon var yngre, hade hon klarat skolan bättre. Det lockade mig att förverkliga min idé om en bok som på ett pedagogiskt sätt introducerar barn till yoga. Men det krävdes mycket förberedelser och arbete innan det kunde bli verklighet. 

”Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn” vänder sig till lärare, föräldrar och andra vårdnadshavare som vill lära barn att utöva yoga genom sagoberättande och rollspel. Boken visar hur man, steg för steg, kan introducera yogaträning i en barngrupp och avslutas med sagan om resan till landet Yogahgaia.

Jag är född i Enköping 1957 men flyttade tidigt till Schweiz och senare till England med min engelska mamma. Efter att ha studerat grafisk design vid Bournemouth & Poole College of Art återvände jag till Sverige för att lära mig svenska. I Sverige har jag bland annat arbetat som formgivare på bokförlag i många år. Senare har jag utbildat mig till yogalärare vid Yoga & Ayurveda Center i USA, samtidigt som jag har arbetat inom barnomsorgen. Efter att jag blev diplomerad yogalärare 2018, har jag arbetat som lärare i såväl traditionell yoga som yin- och barnyoga.

Yogahgaia : en lekfull yogaresa för barn

Yogahgaia : en lekfull yogaresa för barn

Yogahgaia: En lekfull yogaresa för barn är en lättläst manual och sagobok som öppnar dörren till yogans universum på ett fantasifullt och inspirerande sätt. Boken vänder sig till lärare, föräldrar och andra vårdnadshavare som vill lära barn att utöva yoga genom sagoberättande och rollspel. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.