ElevenLabs lanserar app som kan läsa upp texter

Ny app från ElevenLabs kan läsa upp artiklar direkt i mobilen - eller en ebok.

🎧 UPPLÄSAR-APP. ElevenLabs (som Storytel samarbetar med och är delägare i) har lanserat sin första mobilapp (endast iOS inledningsvis) ElevenLabs Reader: AI Audio. Appen är specialiserad på att omvandla textfiler eller webblänkar till ljud så att man kan lyssna till alltifrån nyhetsartiklar till romaner. Initialt stöds endast engelska, men fler språk är på väg, skriver Venture Beat som testat. Funktionsmässigt är den mer avgränsad än de AI-röster som ElevenLabs erbjuder på sin sajt och som används av bland annat Storytel för att producera ljudböcker. Men det är en signal om att vi i framtiden kommer att kunna få eböcker upplästa även om det saknas en ljudboksutgåva.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.