Sven Nordqvist sätter punkt för Pettson och Findus

Sven Nordqvist skrev den första boken om Pettson och Findus 1984. Arkivbild: MATS ÅSTRAND/TT.

Barnbokslegendaren Sven Nordqvist kommer inte att skriva och teckna någon mer bok om gubben Pettson och katten Findus. 18 böcker om de två karaktärerna får räcka.

– Det blir nog inte mer. Jag har tröttnat lite. Lusten att göra böcker, att teckna, har avtagit mer och mer, säger Sven Nordqvist till SVT Kulturnyheterna.

Pettson och Findus firar 40-års jubileum i år och de har även figurerat i filmer, julkalender, tv-serie och spel. Och det är utanför böckernas värld som man nu får hitta nya äventyr med duon.

– Det skulle det vara kul att göra någonting annat, säger den 78-årige Sven Nordqvist.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.