Costco slutar sälja böcker under stora delar av året

Costco är ett amerikanskt medlemsbaserat varuhus med fokus på låga priser och stora volymer. Nu har kedjan bestämt sig för att plocka bort böcker ur det ordinarie sortimentet och bara sälja under högsäsong. Foto: iStock.

🏬 Nedskärning. Costco, den medlemsbaserade kedjan med lågprisvaruhus, kommer att sluta sälja böcker regelbundet i sina amerikanska butiker från januari 2025, enligt fyra anonyma förlagschefer. Böcker kommer endast att säljas under högsäsongen från september till december, skriver NY Times. Beslutet beror på den arbetsintensiva hanteringen av böcker. Förlagsbranschen oroas över att detta kan påverka försäljningen negativt, särskilt då andra försäljningskanaler minskar.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.